Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucuria face bine! O campanie Itsy Bitsy FM si SOS SATELE COPIILOR

0

Itsy Bitsy FM si SOS Satele Copiilor Romania te indeamna sa tii minte bucuria pe care o simti in decembrie si sa fii bun tot anul care vine!

In cadrul campaniei „Bucuria face bine”, copiii din Satul SOS din Bucuresti isi impartasesc parerile in rubrica „Vocea Copiilor”, difuzata in emisiunea ItsyBitsyNeata de luni pana vineri, intre orele 7:00 si 9:00. Voluntari si membri ai echipei SOS Satele Copiilor vorbesc despre programele SOS Satele Copiilor in emisiunile „Happy Music” si „Suna bine” de la Itsy Bitsy FM, toata luna decembrie.

Pentru copiii vulnerabili, atmosfera calda a sarbatorilor piere in fata grijilor de adult cu care se confrunta in fiecare zi. Pentru ei sarbatorile trec greu si nu viseaza la Mos, iar uneori, nu stiu nici macar ca e Craciunul.

Acesti copii au insa nevoie de grija, atentie si generozitate tot timpul anului, nu doar in preajma Craciunului, cand tindem sa devenim mai sensibili la povestile lor de viata. De ce n-am trai tot anul in spiritul generos al Craciunului?

„Tine minte bucuria pe care o simti in decembrie si fii bun tot anul care vine!” este indemnul la generozitate pe care SOS Satele Copiilor si Itsy Bitsy FM il adreseaza in cadrul campaniei „Bucuria face bine!”, desfasurata in luna decembrie la Itsy Bitsy FM.

„Mare parte din bucuria pe care o simtim in preajma Craciunului se datoreaza  generozitatii de care dam dovada acum. Daca ne-am da seama cat de simplu putem obtine starea de bucurie fiind buni unii cu ceilalti, atunci am fi generosi mai des. Mos Craciun, invitat la noi la radio in luna decembrie, simbolizeaza cel mai bine spiritul generozitatii, iar copiii se bucura mult sa intre in direct in emisiunea lui”, spune Nadia Tataru, cofondatoarea Itsy Bitsy FM.

Generozitatea aduce bucurie, iar bucuria face bine.

„Peste 50% din copiii sub 16 ani din Romania sunt amenintati de saracie si de excluziune sociala, conform unor studii recente. La SOS Satele Copiilor, ne asiguram ca fiecare copil vulnerabil pe care il avem in grija primeste sansa la copilarie, pentru a deveni un adult implinit. Acum este un bun moment sa ne amintim ca fiecare zi poate fi una speciala, nu doar de sarbatori. Copiii au nevoie de iubirea unei familii, de siguranta unui camin, au nevoie sa manance si sa mearga la scoala, in fiecare zi. Uneori, generozitatea consta in gesturi mici care, pe termen lung, le pot schimba povestea. Poate fi atat de simplu.” (Stefan Urziceanu, Marketing & Fund Development Director, SOS Satele Copiilor Romania)

Despre Itsy Bitsy FM

Brandul ITSY BITSY include singurul post de radio din Romania pentru parinti si copii, www.itsybitsy.ro, ateliere pentru parinti si copii si evenimente pentru timpul liber in familie. Itsy Bitsy FM emite in eter in Bucuresti si in peste jumatate din teritoriul Romaniei.

Itsy Bitsy poate fi ascultat oriunde si oricand online, prin intermediul aplicatiei gratuite Itsy Bitsy FM, disponibila in GooglePlay si AppStore. Itsy Bitsy a initiat si obtinut, impreuna cu partenerii sai, ca 1 Iunie sa fie zi libera nationala pentru toti romanii.

Pe 6 Decembrie 2018, Itsy Bitsy FM implineste 13 ani de emisie.

www.itsybitsy.ro

Despre SOS Satele Copiilor Romania

Anul acesta, SOS Satele Copiilor Romania aniverseaza 25 de ani de cand primele Sate SOS si-au deschis portile pentru copiii fara familie.

In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in Satele SOS Romania, din Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau.

SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti, precum si sustinere scolara pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeius.

In cei 25 de ani de activitate in Romania, peste 65 000 de copii au beneficiat de sprijinul SOS Satele Copiilor.

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, prezenta in 135 de tari ale lumii.

www.sos-satelecopiilor.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.