Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

București, Craiova și Ploiești pe podium la Olimpiada Națională de Informatică pentru juniori

0

În acest weekend, 21-24 aprilie 2016, elevi al claselor V-VIII au fost prezenți în București pentru a se întrece la informatică în cadrul celui mai mare și mai prestigios concurs de programare – Olimpiada Națională de Informatică.

Olimpiada1

Concursul propriu-zis a început vineri, 22 aprilie, în centrele de examen din cadrul Colegiului Național de Informatică “Tudor Vianu”, Colegiului Național “Sfântul Sava”, Colegiului Național “Spiru Haret” și Colegiului Național “Cantemir Vodă” și s-a încheiat sâmbătă cu proba de baraj în urma căreia a fost selectat lotul lărgit ce se va pregăti pentru a reprezenta România la Balcaniada de Informatică.

Premile I la clasele V, VI, VII au fost câștigate de elevi ai Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu și ai Colegiului Național de Informatică din București, elevii fiind premiați cu câte un MacBook Air. Surpriza a venit în acest an la clasa a VIII, unde 3 elevi din București, Ploiești și Craiova au obținut premiul întâi cu punctaj maxim. Premianții locurilor II au primit console Xbox și din partea Avitech câte un televizor de ultimă generație Smart TV marca Philips si LG, în timp ce elevii ce au obținut locul trei și mențiune au plecat acasa cu tablete, respetiv cu drone.

Dintre cei 12 elevi calificați pentru lotul lărgit și premiați de Rotary Cișmigiu cu câte 1000 Ron, opt sunt din București: Tinca Matei, Muşat Tiberiu-Ioan, Florescu Cella, Coman Andrei și Mocioi Tudor-Gabriel de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, alături de Greaca Albert Antoniu și Pogonariu Radu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică și de Cercelescu Şerban-Ion de la Şcoala Gimnazială nr. 307. Din Craiova, s-au calificat Dicu Adrian-Emanuel și Udriştoiu Alexandra-Maria de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” și din Ploiești – Tudose Maria-Alexa și Săvulescu Ștefan, elevi ai Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.