Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Brașovul este prezent în Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania

0

Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania a luat naștere din inițiativa a 10 asociații și fundații din regiunea Transilvania și are rolul de platformă suport a programelor derulate de organizațiile membre și de reprezentare a intereselor acestora în relația cu diverse structuri sau instituții.

ONG-urile reprezentante ale județului Brașov, care au și rol de membri fondatori, sunt Fundația Agapedia România (http://www.agapedia.ro/) și Asociația Casa Spero (www.homeofesther.ro/), ambele având o vechime de peste 10 ani în furnizarea serviciilor sociale.

ong

Mai mul decât atât, vicepreședintele federației este Liliana Gușu, director executiv al Fundației Agapedia din Brașov. În ceea ce privește Asociația Casa Spero, din cadrul Bisericii Reformate “Casa Speranței”, echipa multidisciplinară este responsabilă de buna funcționare, de ani de zile, a unuia dintre puținele servicii rezidențiale pentru victimele violenței domestice la nivelul județului Brașov (detalii aici). Zoltani Katalin, coordonatorul unui astfel de program, este și ea membră în conducere, făcând parte din Consiliul de Conducere al federației.

In perioada 2012-2015 s-a derulat proiectul “Rețeaua ONG-urilor Sociale din România”, destinat dezvoltării unei rețele de ONG-uri din domeniul social, care să intermedieze organizațiilor implicate programe de formare continuă, transfer de know-how și activități de dezvoltare organizațională. La finalul proiectului, membrii rețelei au propus înființarea unei persoane juridice independente care să vină în sprijinul activităților membrilor. Astfel, în vara anului 2015 a fost înființată “Federația ONG-urilor Sociale din Transilvania”, având ca membri fondatori 10 asociații și fundații din județele Brașov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș și Sibiu.

Aici puteți vedea lista membrilor – http://socialngonetwork.ro/membri/lista-membrilor.
Mai multe detalii, precum și date de contact, regăsiți pe site-ul http://socialngonetwork.ro/.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.