Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Brained City: clujenii evita aglomeratia cu ajutorul tehnologiei

0

Cu ajutorul tehnologiei,

Clujenii își planifică inteligent relația cu orașul, evitând aglomerația și blocajele

Din aprilie, clujenii își vor face viața mai usoară cu ajutorul tehnologiei puse în slujba oamenilor. Grație aplicației CLUJ NOW, utilizatorii vor primi alerte în timp real din partea Primăriei Cluj-Napoca atunci când există restricții de circulație cauzate de lucrări în diverse zone din oraș sau când au loc evenimente sportive și culturale care limitează accesul la anumite rute și trasee.

CLUJ NOW este o aplicație dezvoltată de compania clujeană LIFE IS HARD, membră a Grupului de Lucru “Brained City” al clusterului Cluj IT, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT, și se adresează nu doar conducătorilor auto, ci și bicicliștilor și pietonilor – locuitori ai Clujului sau turiști și vizitatori.

Clusterul Cluj IT a decis să sprijine acest proiect inițiat în cadrul Consiliului Consultativ în Antreprenoriat și IT pentru că este genul de inițiativă care duce la creșterea calității vieții tuturor celor care trăim aici. Este un proiect pentru comunitatea largă a urbei noastre și care sperăm să fie replicat în cât mai multe orașe din țară. Mulțumesc și pe această cale companiei Life is Hard că a investit resurse importante pentru realizarea aplicației”, spune Andrei Kelemen, Directorul Executiv al Clusterului Cluj IT.

Aplicatia CLUJ NOW a însemnat 6 luni de muncă susținută din partea dezvoltatorului LIFE IS HARD, fiind oferită gratuit comunității clujene pentru utilizare.

Considerăm că acesta este rolul tehnologiei – să facă oamenilor viața mai usoară – iar implicarea noastră este firească. Proiectul inițiat de Primărie are impact pozitiv asupra comunității clujene, iar noi, având competențele necesare, am decis să ajutăm la concretizarea acestuia, dezvoltând aplicația Cluj Now „, consideră Erik Barna, CEO și fondator al companiei LIFE IS HARD.

Aplicația Cluj Now este disponibilă pentru toți cei care utilizează dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android și iOS.

Despre compania LIFE IS HARD

Cu 14 ani experienţă în dezvoltarea de aplicaţii pentru piaţă B2B din România, LIFE IS HARD S.A. este prima companie românească de software listată la Bursă de Valori Bucureşti – piaţă AeRo – și face parte din grupul de companii APS, condus de omul de antreprenorul Cătălin Chiș.

Performanțele LIFE IS HARD au adus prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East si Africa) și de asemenea nominalizări și premii obținute la competiții internaționale de top.

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţatǎ în octombrie 2012, care numără în prezent mai mult de 55 de membri: peste 40 de companii de IT cu mii de angajaţi şi cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT româneşti, precum și poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.