Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BRADFEST 2015, re-împădurirea cu brazi

0

Asociația Bradfest în parteneriat cu Fundaţia Conservation Carpathia demarează, în perioada 24-26 aprilie 2015, un proiect de responsabilizare şi implicare eco-civica ce are ca scop re-împădurirea cu brazi din specia Abies Alba, a zonelor defrişate din România, prin strangere de fonduri.

In cadrul festivalului BRADFest 2015 am pregătit o serie de activităti alternative, ateliere handmade şi recycling, un playground pentru copii, cinema şi concerte live in aer liber.

Vineri, 03 aprilie 2015, Centrul Cultural Artidava a găzduit primul eveniment de promovare si strângere de fonduri Bradfest 2015. Evenimentul a fost susținut de Asociația Bradfest în parteneriat cu Asociatia Macaia, Asociatia I.Q. Suport si Natural Born Digital.

unnamedBRADFEST este un concept inedit de responsabilizare eco-civică, sensibilizare și implicare a oamenilor într-o activitate de împădurire într-un cadru festiv susținut artistic. Asociația cu același nume își propune să strângă fondurile necesare plantării a 10.000 de brazi iar BradFest 2015 este festivalul care aniversează reușita acestui proiect, chiar în vecinătatea brazilor proaspăt plantați de voluntarii noștri, în perioada 24-26 aprilie. Aria țintită în 2015 se deschide în apropierea cabanei Richita, comuna Rucăr, sat Sătic, în mijlocul unei zone care totalizează peste 1700 ha de terenuri afectate de tăieri ilegale. Proiectul se desfășoară cu sprijinul Fundației Conservation Carpathia, care pune la dispoziție terenul pentru campare și de asemenea o suprafață de circa 2 ha de teren forestier, afectat de tăieri necontrolate cu ani în urmă. În cadrul unui proiect Life Natura, Fundația Conservation Carpathia, a achiziționat și desfășoară reconstrucția ecologică a unei suprafețe de peste 240 de ha de păduri tăiate, în următorii trei ani.

Intrarea la primul eveniment de promovare a fost condiționată de o donație de 5 brazi. Toți participanții au fost înscriși într-o tombolă, susținută cu premii de către Kitty Studio si bijutierii Ovidiu Sbancu si Iao. Suntem bucuroși să anuntăm colectarea fondurilor necesare achiziționării a 3000 de puieți de brad, dintre care echivalentul a 500 s-au colectat în cadrul evenimentului.

Le mulțumim susținătorilor și vă așteptăm de luni până vineri, între orele 10.00 si 14.00 la punctul nostru de lucru din cadru Artidava, Str. Henri Coandă , nr. 38.

www.bradfest.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.