BookLand – dublă personalitate

0

Îl cunoaşteţi ca Târg de Carte. Corect. Însă faceţi cunoştiinţă şi cu Librăria!

La finalul lunii august se deschide librăria on-line BookLand. Practic se extinde târgul de carte offline cu librăria online, reunindu-se într-o interfaţă aparte cele mai bune oferte ale editurilor. Şi nu numai.

3 Avantaje: nu e închis niciodată / căutare rapidă / super oferta zilei.

3 Forme: pe hârtie / digital / audio.

Pe site n-o să fie închis, n-o să fie aglomeraţia şi implicit coada de la o librărie obişnuită, n-o să se piardă aşa mult timp pentru a găsi cartea dorită şi, bineînţeles, toate erorile/confuziile care se pot face în comunicarea cu ‚librarul’ se vor fi evaporat. De luat în seamă este faptul că vor fi reduceri. Mai exact, dacă discount-urile mai apăreau uneori la librării, la noi vor fi mereu. Oferta va fi şi ea mai largă decât la o librărie obişnuită. De la ficţiune şi non-fictiune la cărţi pentru tineri şi mai puţin tineri, şi bineînţeles, tot felul de subiecte, din care dăm căteva exemple: artă, arhitectură, publicitate, film, geografie, sănătate, fitness, istorie, umor, psihologie, ştiinţă, yoga.

Cel mai avantajos lucru de departe este că vorbim de ceva viu. Update, titluri noi, super oferta zilei – evoluţie la care asişti în timp real. Lucruri care se reîmprospătează şi îmbunătăţesc zi de zi. Lucruri pe care nici nu le putem gândi acum pentru că nu s-au întâmplat încă, dar avem siguranţa că se vor întâmpla.

Unii oameni sunt nostalgici şi vor rămâne fani pe viaţă ai cărţilor pe hârtie; de la miros până la atingere. Cartea pe hârtie are, indiscutabil, o viaţă a ei şi acest lucru o face mai mult decât o lectură, o ridică la rangul de experienţă sau de obiect drag. Este o declaraţie de loialitate pe care o facem în momentul în care ne retragem din lumea reală în lumea cărţilor.

Alţii, însă, au altă părere: sunt fani ai cărţilor digitale, fie că deţin sau nu un e-reader. Pentru că înseamnă mai puţin de cărat, mai puţini copaci tăiaţi sau pur şi simplu pentru că poţi căuta un pasaj preferat mult mai repede. Nu e parte din biblioteca pe care să poţi s-o atingi fizic, dar până la urmă dacă vrei neapărat, poţi da print. De câte ori vrei chiar, ceea ce la cărţile din hârtie nu puteai să faci….Sau…poţi să o asculti în drumurile tale zilnice. Sau atunci când pur şi simplu vrei să te relaxezi, într-o lenevie activă.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează