Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bolnavii de cancer au o sansa in plus acum la vindecare: programul „Aleg Viata”

0

Bolnavii de cancer au o sansa in plus acum la vindecare

(text scris de Alex Molnar)

Cancerul, una dintre cele bolile cele mai răspândite în lume pare să devină din ce în ce mai prezentă în jurul nostru. Doar în România sunt peste 500.000 de persoane diagnosticate.  Este o sentinţă grea, care te năuceşte din primul moment în care doctorul te anunţă ce tip de cancer ai şi în ce stadiu.

Soluţiile pentru tratamente din ce în ce mai eficiente în lupta împotriva cancerului încep să vină atât din cercetările medicale cât şi de la cei care au trecut prin această experienţă şi care s-au vindecat.

Lance Armstrong, unul dintre cei mai cunoscuţi supravieţuitori a unui diagnostic de cancer multiplu afirma: „Luptă cu toate armele pe care le ai! Caută atât în exteriorul tău, dar mai ales în interior.”

Asociaţia Energie pentru Viaţă vine în sprijinul bolnavilor de cancer, alături de intervenţiile oncologice, prin grupuri de suport, adunate sub numele „Aleg Viaţa”. Aici ne concentrăm asupra modului în care ne putem implica noi în vindecarea noastră. Prin gândurile, acţiunile şi emoţiile noastre putem grăbi remisia alături de tratamentele recomandate de către medicii oncologi.

De unde am plecat?

Chiar se poate, dovezile sunt peste tot în jurul nostru!

Proiectul  Aleg Viaţa a început în momentul în care l-am întâlnit pe Daniel, din Braşov, un om normal, cu o slujba normală şi o familie frumoasă cu 2 copii, dar cu o mare greutate pe umerii şi pe sufletul lui: cancer testicular, gradul 3. Ceea ce a urmat m-a fascinat. Următoarele luni au fost cumplite. Captiv în a încerca să găsească un vinovat pentru starea lui, tot ce făcea era să se izoleze de restul lumii şi să îşi plângă de milă. Al doilea val a fost şi mai dur, următorul control a venit cu o veste şi mai dureroasă. Cancerul a avansat atât de mult încât mai are între 4 şi 6 luni de trăit.

Drumul de la doctorul său oncologul din Cluj înapoi la Braşov a fost unul dintre cele mai frumoase întâmplări. În mintea şi în sufletul lui şi-a reamintit toată viaţa lui scurtă de 34 de ani.

La mai bine de 2 ani, fără urmă de cancer în corpul său, mi-a povestit momentul care l-a făcut să trăiască în continuare: ”M-am decis să ofer în aceste ultime luni mai multă dragoste decât am facut-o în toată viaţa mea. Aşa cum puteam eu. Acesta a fost modul în care am luptat împotriva cancerului. Am luat fiecare om pe care îl cunoşteam, indiferent dacă îl uram sau îl admiram. De la membri familiei la cunoştinte, foşti prieteni, prietene, şefi, persoane alături de care am lucrat o singură dată şi le-am spus ce am văzut frumos în ei. Deşi la început a fost mai dificil, am făcut-o. M-am simţit mai viu în aceste luni decât am fost în toată viaţa mea. Şi crede-mă mulţi s-au uitat ciudat la mine, dar nu m-a interesat. Am simţit nevoia să fac acest lucru. Asta mi-a schimbat total percepţia despre cine sunt eu, cine sunt cei din jurul meu, ce înseamnă cancerul. Pot spune că diagnosticul a fost unul dintre cele mai bune momente. Acum mă simt liber, viu şi cel mai important: sunt sănătos.”

După această întâlnire cu Daniel care a durat cu mult peste 3 ore şi după ce am pierdut persoane dragi cu cancer m-am decis să găsesc oameni care s-au vindecat şi să înţeleg ce au făcut pentru a reuşi. Am fost extrem de mirat să văd cât de mulţi au trecut prin această experienţă şi au ieşit învingători.

Secretul tuturor supravieţuitorilor cu care am discutat a constat în două elemente:

  • Au urmat indeaproape sfaturile medicului oncolog
  • Au realizat că Mintea-Sufletul-Spritualitatea-Vindecarea sunt în strânsă legătură şi doar dacă le implică şi pe ele pot reuşi

Ce inseamna Aleg Viata?

Datorită acestor oameni care ne arată în fiecare zi că se poate, proiectul „Aleg Viaţa” a luat naştere.

Astfel oferim sprijin bolnavilor de cancer, în mod gratuit, prin intermediul grupurilor de suport.  În cadrul întâlnirilor descoperim cum putem să luptăm împotriva cancerului, cum ne putem adapta la schimbările vieţii şi ale diagnosticului. Sunt atât de mulţi supravieţuitori în jurul nostru şi toţi ne spun aceeaşi poveste: Poţi!

Marina, din Bucureşti, diagnosticată acum 1 an cu cancer la sân, într-una dintre întâlnirile „Aleg Viaţa” a făcut o comparaţie extrem de frumoasă: „a-ţi implica şi mai mult sufletul şi mintea este precum ai cânta la pian cu mai multe mâini iar piesa devine deodată mult mai armonioasă.”

Ai acum o şansă în plus la vindecare. Vino la grupurile de suport „Aleg Viaţa”

De ce facem acest lucru?

Am avut oameni extrem de apropiaţi care şi-au pierdut viaţa din cauza acestui diagnostic, dar am avut şi încă îi am pe cei care au învins şi care acum îşi trăiesc şi se bucură de fiecare zi. Este imposibil să stai lângă ei şi să le simţi pofta de viaţă şi iubirea pentru cei din jurul lor.

Am văzut poveşti de viaţă atât de pline de dragoste, armonie şi echilibru a celor care au fost o dată diagnosticaţi şi este o nevoie atât de mare de a ne descoperi cu adevărat încât este imposibil să stai deoparte.

Aşadar cu drag, ne puteţi găsi aici: www.alegviaţa.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.