Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Boardul Copiilor din România caută 15 colegi noi

0

Boardul Copiilor caută adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, pasionați de dreptul la participare și consultare al copiilor și dornici să îl promoveze.  Boardul Copiilor din România reprezintă o inițiativă a UNICEF, unică la nivel național, fiind un grup informal ce reunește copii și adolescenți de diferite vârste, din diferite oraşe, din mediul urban şi rural, provenind din medii familiale şi din sistemul de protecţie a copilului, cu origini etnice diferite şi cu experienţe diferite în domeniul reprezentării. Pentru mulți dintre aceștia, este prima dată când vocea lor ajunge la factorii de decizie.

Scopul central al Boardului Copiilor este promovarea Articolului 12 al Convenției cu privire la Drepturile Copilului – dreptul la participarea în luarea deciziilor și la consultarea în procesele decizionale, în limita gradului de maturitate și înțelegere al fiecărui copil. Mai multe detalii despre Boardul Copiilor pot fi găsite aici https://www.unicef.org/romania/ro/boardul-copiilor-2020.

Pentru noul Board al Copiilor, care va fi activ în 2021, membrii actuali vor selecta 15 colegi noi, pe baza aplicațiilor depuse până la data de 31 decembrie 2020, la https://bit.ly/BoardulCopiilor2020. Selecția celor 15 noi membri este făcută de actualii membri ai Boardului Copiilor.

Pentru adolescenții din Boardul Copiilor, experiența de a face parte din acest grup a fost unică și valoroasă, ajutându-i să își dezvolte abilitățile de comunicare, să devină mai organizați și să învețe cum să-și urmărească și să-și atingă mai ușor obiectivele. Iată câteva mărturii:

„Înainte să fiu acceptată în Boardul Copiilor și să încep să mă implic în proiecte, obișnuiam să fiu o persoană foarte introvertită și de multe ori am crezut că a lucra cu un număr foarte mare de oameni rezultă inevitabil în a nu îți face vocea auzită și ascultată în totalitate. Dar în scurt timp s-a dovedit contrariul: implicându-mă în proiecte, atât interne, cât și cu alți parteneri, și profitând de oportunitățile oferite Boardului, am început să înțeleg că lucrând împreună și ascultându-ne reciproc putem ajunge la rezultate cât mai bune în ceea ce ne propunem” – Silvia, 18 ani

„Până să ajung să cunosc colegii din Board, aveam foarte multe emoții că nu mă voi integra sau că îmi va fi foarte greu să particip în proiecte! Totuși, dorința de a participa a devenit din ce în ce mai intensă după ce am făcut parte din primul proiect” – Tudor, 13 ani

„Pot spune că Boardul m-a ajutat foarte mult să fac fața stresului cu examenul de capacitate, pentru că am devenit foarte organizată. Odată ce lucrezi în documente online, organizezi ședințe, proiecte sau webinarii, începi să-ți organizezi mai bine viața de zi cu zi. Acum, după aproape un an de când sunt membru, realizez că Boardul Copiilor m-a învățat cum să lucrez într-o echipă și m-a făcut să îmi doresc să schimb ceva în această țară” – Andrada, 15 ani

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.