Cluj: Blugento atrage o prima investitie de 120.000 euro dupa doar un an de activitate

0

Investiția strategică va permite accelerarea dezvoltării Blugento la nivel naţional, dar şi extinderea pe alte două pieţe europene.

Infuzia de capital a fost făcută de trei antreprenori români prin preluarea unui pachet minoritar de acţiuni.

Sandu_Babasan_CEO_Blugento

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de ecommerce bazate pe platforma Magento, a atras o investiţie strategică în valoare de 120.000 de euro din partea a trei antreprenori români.

Investiţia are loc în contextul unei pieţe locale de comerţ electronic în continuă dezvoltare, cu o rată de creştere anuală de 25% – 30%, estimată să depăşească anul acesta valoarea de 2 miliarde de euro.

Investiţia, care a presupus vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni Blugento, vizează extinderea către două noi pieţe internaţionale (europene) şi automatizarea completă a soluţiei Blugento, care va permite reducerea timpului de implementare a magazinelor online și creşterea numărului de proiecte livrate. Totodată, infuzia de capital reprezintă o primă rundă de investiţii, următoarea fiind programată pentru anul viitor.

Blugento este o soluţie de ecommerce ultra-performantă, construită pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerţ electronic din întreaga lume, şi este oferită clienţilor în format SaaS (Software as a Service). Blugento oferă toate funcționalitățile necesare unui magazin online de succes, în baza unui abonament lunar și este integrat cu peste 100 de soluții de plată, curierat, marketing și alte servicii care oferă avantaje competitive magazinelor online.

„Investiția confirmă potențialul soluției Blugento și al pieței de ecommerce din România, care este încă mult mai puțin dezvoltată decât în alte țări, precum Ungaria sau Slovacia și de două ori sub media europeană. Această investiție ne va permite o dezvoltare accelerată și, în curând, abordarea altor două piețe din Europa”, spune Sandu Băbăşan, CEO Blugento.

Până la finalul anului, Blugento își va dubla echipa, ajungând la 30 de angajați, ţintind ca, în 12 luni, să devină lider pe piața soluțiilor de ecommerce din România, cu un venit anual recurent de peste 1 milion de euro.

„Am ales să investesc în Blugento în primul rând datorită echipei din spatele acestui proiect, dar și a numărului mare de magazine online pe care le-au livrat în câteva luni din momentul lansării. Faptul că echipa managerială a mai făcut un exit recent dintr-un alt start-up software[1], îmi dă încredere în perspectivele Blugento, fiind convins, de asemenea, de creșterea pieței de ecommmerce din România” – a declarat Florin Pop, Owner & Managing Partner la Primainvest Capital Management, investitor în Blugento.

Investiţia s-a derulat prin programul SprintPoint, în urma primei runde de evenimente „Investors Dinner” organizate în Cluj și Bucureşti și s-a finalizat în doar 8 săptămâni de negocieri.

Tranzacţia a fost asistată pentru Blugento de Casa de avocatură Laurenţiu, Laurenţiu & Associates – Attorneys at law (LLA), prin implicarea directă a lui Alin Mihai Laurenţiu, Managing Partner LLA. De asemenea, Blugento a beneficiat de consultanţă de specialitate în direcţia dezvoltării de business din partea programului internaţional de accelerare SprintPoint şi din partea programului RICAP (The Romanian Innovation Commercialization Assistance Program) care ajută antreprenorii români din domeniul tehnologiei să îşi extindă afacerile pe pieţe internaţionale.

***

Despre Blugento

Blugento este o companie clujeană, specializată în furnizarea de soluţii de ecommerce bazate pe platforma Magento, cea mai populară platformă de comerţ electronic din întreaga lume. Implementarea platformei Blugento permite construirea unui magazin online de la zero, într-o singură zi, clienţii având acces la toate funcţionalităţile oferite de platforma Magento, adaptate la piaţa din România din punct de vedere fiscal şi legislativ. Blugento are în prezent peste 100 de clienţi în România şi Germania şi oferă o gamă completă de servicii de ecommerce, necesare succesului unui magazin online: infrastructură tehnică, hosting, update-uri de securitate, integrare cu servicii de marketing, SEO și alte servicii conexe comerțului online.

Pentru informații suplimentare puteţi accesa pagina www.blugento.ro

Despre SprintPoint

SprintPoint este un accelerator dedicat companiilor din domeniul tehnologic, care își propune să contribuie la crearea unor produse inovative, la extinderea lor pe piețele internaționale și care facilitează accesul la investiții. Acest program de accelerare este realizat în parteneriat cu peste 300 de mentori și consultanți internaționali și se desfăşoară pe parcursul a 12 săptămâni.

[1] Achiziţia companiei MindMagnet de către Pitech Plus

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.