Blind Man Symphony

0

Conform Organizației Mondiale a Sănătății sunt 285 de milioane de nevăzători în întreaga lume, cu peste 90 % provenind din țări în curs de dezvoltare.

Obiectivul proiectului este să transforme un vis al persoanelor nevăzătoare în realitate: Să meargă oriunde si oricând fără a fi nevoie să fie asistați de alte persoane printr-un device care permite utilizatorului să „vadă” prin „muzică”.

Am ajuns cu aceast proiect în finala competiției Social Impact Award, proiectul nostru  fiind în primele 15 cele mai bune soluții de antreprenoriat social din Romania, Cehia și Austria din cele  113 proiecte participante. Este rândul vostru să ne susţineţi prin votarea on-line http://socialimpactaward.net/romania/community-voting/   a proiectul nostru Blind Man’s Symphony!

Muzica poate fi definită ca fiind arta sunetului care exprimă idei și emoții prin melodie, armonie, ritm si timbru. “Muzica” noastră cu care ne-am propus să
“vedem” corespunde cu definiția de mai sus cu excepția faptului ca în loc de idei și emoții vom reprezenta forme geometrice si culori.

Soluțiile realizate până acum nu au reușit să ajungă pe scară largă la nevăzători pentru că nu au reușit să vină cu un limbaj complex capabil de a crea dinamic realitatea și care să fie ușor de învățat.

Considerăm că interfața creată de noi se poate învăța asemenea unui instrument nou, dar cu satisfacții imense pentru oamenii care vor putea înțelege în sfârșit adevăratul sens al libertății de mișcare.

Datorită complexității reprezentării audio, această parte a proiectului poate fi realizată numai de compozitori. Am reușit să găsim un partener foarte bun care a acceptat să lucreze cu noi la acest proiect: Stephen Mark Barchan, compozitor și dirijor britanic. Înainte de a obține această colaborare am reușit sa facem câteva exemple de reprezentare care sunt disponibile pe site-ul nostru: http://www.blindmansymphony.org/

Scopul nostru este să dezvoltăm și să distribuim produsul pe scară largă inclusiv celor din țările de lumea a treia și pentru aceasta ne dorim parteneri serioși care înțeleg aventura noastră și doresc să vină alături de noi.

Obiectivul proiectului este să transforme un vis al persoanelor nevăzătoare în realitate: Să meargă oriunde si oricând fără a fi nevoie să fie asistați de alte persoane printr-un device care permite utilizatorului să „vadă” prin „muzică”, având posibilitatea să navigheze in exteriorul și interiorul clădirilor.

Detalii și în clipul de aici.

 
Blind Man Symphony | Social Impact Award 2012 Finalist

Vezi mai multe video din ong

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.