Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Blind Man Symphony

0

Conform Organizației Mondiale a Sănătății sunt 285 de milioane de nevăzători în întreaga lume, cu peste 90 % provenind din țări în curs de dezvoltare.

Obiectivul proiectului este să transforme un vis al persoanelor nevăzătoare în realitate: Să meargă oriunde si oricând fără a fi nevoie să fie asistați de alte persoane printr-un device care permite utilizatorului să „vadă” prin „muzică”.

Am ajuns cu aceast proiect în finala competiției Social Impact Award, proiectul nostru  fiind în primele 15 cele mai bune soluții de antreprenoriat social din Romania, Cehia și Austria din cele  113 proiecte participante. Este rândul vostru să ne susţineţi prin votarea on-line http://socialimpactaward.net/romania/community-voting/   a proiectul nostru Blind Man’s Symphony!

Muzica poate fi definită ca fiind arta sunetului care exprimă idei și emoții prin melodie, armonie, ritm si timbru. “Muzica” noastră cu care ne-am propus să
“vedem” corespunde cu definiția de mai sus cu excepția faptului ca în loc de idei și emoții vom reprezenta forme geometrice si culori.

Soluțiile realizate până acum nu au reușit să ajungă pe scară largă la nevăzători pentru că nu au reușit să vină cu un limbaj complex capabil de a crea dinamic realitatea și care să fie ușor de învățat.

Considerăm că interfața creată de noi se poate învăța asemenea unui instrument nou, dar cu satisfacții imense pentru oamenii care vor putea înțelege în sfârșit adevăratul sens al libertății de mișcare.

Datorită complexității reprezentării audio, această parte a proiectului poate fi realizată numai de compozitori. Am reușit să găsim un partener foarte bun care a acceptat să lucreze cu noi la acest proiect: Stephen Mark Barchan, compozitor și dirijor britanic. Înainte de a obține această colaborare am reușit sa facem câteva exemple de reprezentare care sunt disponibile pe site-ul nostru: http://www.blindmansymphony.org/

Scopul nostru este să dezvoltăm și să distribuim produsul pe scară largă inclusiv celor din țările de lumea a treia și pentru aceasta ne dorim parteneri serioși care înțeleg aventura noastră și doresc să vină alături de noi.

Obiectivul proiectului este să transforme un vis al persoanelor nevăzătoare în realitate: Să meargă oriunde si oricând fără a fi nevoie să fie asistați de alte persoane printr-un device care permite utilizatorului să „vadă” prin „muzică”, având posibilitatea să navigheze in exteriorul și interiorul clădirilor.

Detalii și în clipul de aici.

 
Blind Man Symphony | Social Impact Award 2012 Finalist

Vezi mai multe video din ong

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.