Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bikers for Humanity 2019 – Motocicliștii au reabilitat locuințele copiii instituționalizați din Tulcea și le-au oferit o petrecere de Ziua Copilului

0

Peste 300 de motocicliști din întreaga țară au venit în acest weekend (31 mai – 2 iunie) la Tulcea, unde au reabilitat apartamentele și casele în care locuiesc 53 de copii instituționalizați, în cadrul celei de-a patra ediții a Bikers For Humanity.

Voluntarii s-au împărți în echipe. Peste 50 de persoane au lucrat la cele 4 apartamente, unde au înlocuit mobilierul și unde au adus centrale termice și calorifere necesare pentru ca cei mici să aibă, în permanență, apă caldă și căldură. Alți peste 100 de voluntari au lucrat la cele trei case unde au construit magazii pentru alimente, au schimbat tâmplăria cu ferestre și uși tip termopan, au pus termoizolație pe exteriorul caselor și au înlocuit mobilierul. De asemenea, zeci de voluntari s-au ocupat de sortarea donațiilor – jucării, haine și alimente, le-au transportat, în convoi, prin satele din județ și le-au împărțit familiilor nevoiașe.

Alți voluntari s-a ocupa de organizarea petrecerii de Ziua Copilului. Cei mici au mers, dis de dimineață, la herghelie, unde au călărit și s-au plimbat cu trăsura, apoi au luat masa la un restaurant din oraș. După orele prânzului, copiii au ajuns în zona de campare din cadrul Bikers For Humanity, unde au cântat, au dansat, au desenat și s-au jucat.

Au fost extrem de multe momente emoționante. Copiii au făcut poze, s-au pictat pe față, au câștigat premii la trasul cu arcul, s-au distrat cu clovnul Bozo. A fost o nebunie. O nebunie frumoasă. Dar unul dintre cele mai emoționante și inedite momente a fost când cei mici ne-au anunțat că au un spectacol pregătit, în semn de mulțumire, pentru noi, motocicliștii. Ne-au cântat, ne-au recitat poezii, au dansat și ne-au pregătit o piesă de teatru. Nu am avut cuvinte să le mulțumim pentru că ne-au dat ocazia să le fim alături, de ziua lor”, a declarat Cristian Hrubaru, inițiatorul proiectului.

De asemenea, la finalul zilei, toți copiii au primit cadouri. Pe lângă donațiile venite din toată țara – rechizite, carți, jucării, haine, alimente, cei mici au primit laptopuri și tablete.

Nu în ultimul rând, în cadrul Bikers For Humanity 2019, toți cei 53 de copii au fost consultați oftalmologic, iar cei care au nevoie vor primi gratuit ochelari de vedere. De asemenea, reprezentanții Ligii Studenților la Medicină Dentară din București i-au învățat pe cei mici cât de importantă este igiena orală și le-au împărțit cadouri.

Complexurile din Tulcea găzduiesc 53 de copii și tineri, cu vârste între 3 și 18 ani, dar și peste 18 ani. Copiii sunt abandonați sau provin din familii disfuncționale și au șanse mici de reintegrare în familie. Toți copiii cu vârsta peste 6 ani merg la școli publice, cu rezultate bune la învățătură. Cei cu vârsta peste 18 ani pot rămâne în complex dacă au un loc de muncă stabil sau urmează cursuri universitare.

Evenimentul din acest an este organizat cu sprijinul sponsorului principal AMEROPA Grains și al partenerilor VIVRE, ARISTON, Ferma Stoian, Optiela, Călare pe două roți, VISIO Construction, Borsec, AMP, PHONETASTIC și HostExpert. Partenerul media al evenimentului este Rock FM.

Evenimentul Bikers for Humanity se află la cea de-a patra ediție și este inițiat de realizatorul radio Cristian Hrubaru. Edițiile precedente au adunat, în total, peste 750 de voluntari și s-au axat pe construcția și reabilitarea caselor unor familii cu venituri mici, din mai multe zone ale țării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.