„Biciclim, biciclim!”

1

Se pare că în ultima perioadă bicicleta câştigă teren sau mai exact bicicleta câştigă piste! 🙂

La Bucureşti se întâmplă plimbări nocturne în număr mare de biciclişti, se deschid centre de închiriere,
la Galaţi se pun bazele pentru 14 km de pistă de bicicletă,  la Timişoara se cere verde pentru biciclete!
În acest spirit, la Broşov se întâmplă ştafeta ciclistă Rotary şi mult mai mult de atât.

Cu bicicleta acum şi în Braşov!

„Rotary a făcut, sâmbătă (22 august 2009), un îndemn la o viaţă fără prea multe gaze de eşapament. Însuşi primarul Braşovului i-a întâmpinat pe cei care au adus ştafeta ciclistă la Braşov şi nu a ezitat să conducă şirul de biciclete prin oraş.

Ştafeta ciclistă Rotary a fost adusă, sâmbătă, în Braşov, de un membru al Rotary Sfântu Gheorghe. În acest fel, cicliştii care au purtat ştafeta până acum, au străbătut jumătatea traseului propus în campania pentru o viaţă mai puţin poluată şi mai sănătoasă. Totodată, campania ţine să le „reamintească” şoferilor că şi bicicliştii sunt participanţi la trafic. Delegaţia a fost întâmpinată de primarul George Scripcaru în faţa Primăriei braşovene, unde a demonstrat că nu este străin de mersul pe bicicletă şi chiar îl susţine. Ştafeta ciclistă Rotary este un proiect ecologic naţional organizat cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la înfiinţarea primului Club Rotary în România.”

Urmează o ieşire în masă a bicicliştilor!


„Ştafeta ciclistă străbate ţara în lung pentru promovarea unui transport ecologic, a respectului faţă de toate categoriile de participanţi la trafic, inclusiv a bicicliştilor, precum şi pentru susţinerea proiectelor de construire a pistelor de biciclete în centrele urbane. Cursa ciclistă a plecat de la Jimbolia, în 2 mai şi se va opri la Mangalia, Braşovul fiind la jumătatea traseului. Rotarienilor braşoveni li s-au alăturat şi reprezentanţi ai mişcării „Masei Critice”. „Masa Critică” este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob, sub sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic”. De asemenea, potrivit lui Marian Tiţa, preşedintele Rotary Braşov 2009-2010, la acţiunea de sâmbătă au participat şi un grup de rotarieni englezi. Ştafeta a fost adusă la Braşov de Mico Laszlo, rotarian din Sfântu Gheorghe, care a precizat că ştafeta s-a oprit la ei pentru două săptămâni. În acest timp, rotarienii au încercat să-i mobilizeze pe locuitori, însuşi primarul oraşului conducând şirul de biciclete prin oraş. „Ştafeta trebuie să poposească în 40 de locuri din ţară, iar fiecare echipă are cam 5-6 membri, ceea ce înseamnă că la această acţiune participă cel puţin 200 de rotarieni. Noi am avut prilejul să îi avem alături şi pe cei de la «Masa Critică». Dar, cum în fiecare oraş, ştafeta trebuie să stea câteva zile, ne-am propus să organizăm o ieşire în oraş pe la mijlocul săptămânii, pentru a promova siguranţa în trafic a bicicliştilor, dar şi nevoia unui transport ecologic”, a declarat Marian Tiţa. Potrivit acestuia, acţiunea ce urmează în această săptămână va fi sprijinită de Primăria Braşov.”
Continuarea pe site-ul BunaZiuaBrasov.ro

(foto Florin Ghindă, Lipova 2009)

bicicleta2

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. Pingback: Cu bicicleta prin Romania! | Lume Buna

Comentează