Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bancpost extinde cea de-a doua ediție a programului educațional “Țara ta, tradiția ta” la nivel național

0

“Tara ta, traditia ta” – primul program educational axat pe promovarea Patrimoniului UNESCO din Romania – se extinde la nivel national

Programul se afla la cea de-a doua editie, in acest an caravana “Tara ta, traditia ta” urmand sa ajunga in
Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brasov, Timisoara, Braila, Suceava, Iasi si Bucuresti

 

Bucuresti, 8 mai 2018 – Bancpost, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, extinde cea de-a doua editie a programului educational “Tara ta, traditia ta” la nivel national si include 7 orase din tara in traseul Caravanei, pentru a permite astfel unui numar cat mai mare de elevi sa beneficieze de o incursiune culturala unica in lumea fascinanta a Patrimoniului UNESCO din Romania. Editia 2018 se va derula in perioada mai-iunie a.c. in Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brasov, Timisoara, Braila, Suceava, Iasi si Bucuresti si va reuni elevi din clasele V-VIII din peste 60 de scoli inscrise in program.

 

Programul educational „Tara ta, traditia ta” este initiat de Bancpost in parteneriat cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior si isi propune promovarea si transmiterea valorilor culturale, a traditiilor si obiceiurilor autentice catre tanara generatie, pentru a ii oferi repere sigure in consolidarea identitatii culturale. Prima editie a avut loc in 2017, cand peste 4.500 de elevi din scolile din Bucuresti au participat in mod activ la sesiunile dedicate organizate. Incepand cu anul 2018, programul beneficiaza de patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO.

Sesiunile imbina elementele teoretice cu cele practice pentru a starni interesul celor mici intr-o maniera atractiva si interactiva. Astfel, fiecare intalnire cu elevii este structurata in doua parti – Ora de patrimoniu – prezentare multimedia, interactiva a 16 obiective UNESCO din Romania si Atelierele practice, in cadrul carora cei mici experimenteaza bogata mostenire rurala si artistica din Romania. Structura, activitatile si materialele educationale sunt dezvoltate in armonie cu asteptarile si capacitatea de asimilare a elevilor.

“Interesul si entuziasmul manifestate anul trecut atat de elevi, cat si de cadrele didactice implicate ne-au incurajat si rasplatit in acelasi timp, fiind cea mai buna masura a succesului si o dovada clara ca, atunci cand continutul educational este unul valoros si transmis cu suflet si pasiune celor mici, receptivitatea lor este cea asteptata. Ca urmare, continuam aventura si extindem demersul nostru la nivel national, astfel incat cat mai multi elevi sa participe la sesiunile “Tara ta, traditia ta”. Prin editia extinsa de anul acesta lansam fiecarui profesor, parinte si roman invitatia de a fi #mandrudepatrimoniu si de a actiona in spiritul transmiterii catre noile generatii a mostenirii culturale autentice, cu care ne putem mandri peste tot in lume,” a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing si Comunicare Bancpost.

“Cea de-a doua editie a programului educational “Tara ta, traditia ta” are o arie de cuprindere semnificativ marita fata de editia precedenta. Acest fapt remarcabil il datoram, pe de o parte, organizatorilor primei editii cat si, pe de alta parte, interesului major manifestat de elevi si cadre didactice pentru cunoasterea si recunoasterea valorilor de patrimoniu ale Romaniei incluse pana in prezent in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Ma refer in acest context la principalul organizator, Bancpost, dar si la Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior, carora le multumesc pentru initiative si eforturile depuse. Asocierea Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO la aceasta manifestare este onoranta pentru noi si are semnificatia unui parteneriat viabil pentru cauza nobila a cunoasterii si respectului fata de valorile culturale si naturale perene ale Romaniei.” a declarat Ani Matei, Secretar – General, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO.

„Tara ta, traditia ta” face parte din platforma de responsabilitate sociala #bancpostpentrueducatie, in cadrul careia Bancpost se implica activ in educatia noilor generatii, prin programe multianuale, la nivel national. Proiectele de responsabilitate sociala dezvoltate si implementate de Bancpost sunt orientate catre o dezvoltare sustinuta si durabila, aducand valoare adaugata pe termen lung pentru comunitati.

Bancpost multumeste institutiilor culturale din tara care sustin Programul educational “Tara ta, traditia ta” devenind gazde ale editiei 2018: Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul National al Unirii din Alba Iulia – sectia Museikon, Colegiul National Dr. Ioan Mesota din Brasov, Centrul Multifunctional Bastion din Timisoara, Muzeul Brailei Carol I din Braila, Muzeul Bucovinei din Suceava si Complexul Muzeal National Moldova din Iasi.

Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala importanta, cu o prezenta de peste 26 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost este totodata un sustinator activ al comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si sprijina proiecte relevante si de impact pe domenii nationale de interes: cultura, educatie, sport si solidaritate sociala.

Despre Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO

UNESCO este singura agentie ONU care are o retea globala de organisme nationale de cooperare, cunoscute sub denumirea de Comisii Nationale pentru UNESCO. Comisiile Nationale fac parte din arhitectura constitutionala globala a Organizatiei. Infiintate de Guvernele Statelor Membre in conformitate cu articolul VII din Constitutia UNESCO, Comisiile Nationale functioneaza permanent, in scopul asocierii organelor guvernamentale si neguvernamentale din educatie, stiinte, cultura, comunicare si informare cu activitatea Organizatiei. In prezent exista 199 de Comisii Nationale pentru UNESCO in intreaga lume. Intre acestea, Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, institutie publica guvernamentala, aflata in al 62-lea an de existenta, joaca un rol semnificativ in relatia cu partenerii, coordonarea activitatilor Organizatiei in teritoriu si promovarea vizibilitatii UNESCO la nivel de tara.

Despre UNESCO

In 1945, UNESCO – Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura – a fost creata pentru a raspunde credintei ferme a natiunilor, forjate de doua razboaie mondiale in mai putin de o generatie, ca acordurile politice si economice nu sunt suficiente pentru a construi o pace durabila. Pacea trebuie sa fie stabilita, de asemenea, pe baza solidaritatii morale si intelectuale a omenirii. UNESCO se straduieste sa construiasca retele intre natiuni care sa permita acest tip de solidaritate. Misiunea UNESCO este de a contribui la construirea pacii, eradicarea saraciei, dezvoltarea durabila si dialogul intercultural prin educatie, stiinta, cultura, comunicare si informare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.