Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Balul Masquerade strânge peste 25.000 de euro pentru HOSPICE

0

La prima ediție a Balului HOSPICE „Masquerade“, organizat în 10 mai, la Castelul Cantacuzino din Bușteni, au luat parte peste 100 de invitați din Brașov, Prahova și București, printre care figuri publice îndrăgite din lumea artistică și din sfera de business.

Seara de la castel a fost deschisă de Cvintetul Allegretto și de Trupa de Percuție Versus și a fost însoțită de o expoziție semnată Ovidiu Cărpușor. Balul a fost prezentat de actorul Florin Busuioc și a avut-o ca invitată specială pe Prințesa Marina Sturdza. La eveniment au luat parte Dana Săvuică și soțul acesteia, Răzvan Stanciu, dar și alți ambasadori ai cauzei HOSPICE.

În cadrul Balului HOSPICE „Masquerade“, naistul Nicolae Voiculeț a dat startul turneului „România, din inima ta“, un proiect alcătuit din 10 reprezentații în cele mai mari orașe ale țării, care se va încheia tot în Bușteni, cu un concert special la Crucea de pe Caraiman.

hospice

Licitația cu strigare a fost deschisă de o creație-surpriză a lui Bogdan Olteanu, artistul care a devenit extrem de apreciat după ce a uimit publicul cu tehnica sa de a realiza tablouri în cadrul unui show televizat. Au mai fost licitate o cină exclusivistă la Castelul Bran, o mască venețiană semnată Elven Design, un tablou realizat în cretă pastel de Ovidiu Cărpușor, o lucrare unicat a Marianei Magos, pacientă aHOSPICE Casa Speranței și un concert special susținut de Nicolae Voiculeț la Chișinău. Cea mai mare valoare de licitație a avut-o stiloul Montegrappa Elvis Presley, oferit de kalamos.ro, adjudecat cu 3000 de euro. În urma evenimentului,reprezentanții kalamos.ro au decis să ofere HOSPICE Casa Speranței și un procent din vânzările viitoare ale produselor exclusiviste pe care aceștia le comercializează.

Atmosfera Balului „Masquerade“ a fost completată de grupul Anatoly și de trupa JukeBox. Acțiunea caritabilă a adunat peste 25.000 de euro, bani ce vor fi folosiți în beneficiul copiilor și adulților care se luptă cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă. Beneficiarii serviciilor sunt copii și adulți cu boli incurabile din București, Brașov, Făgăraș și Zărnești.

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci când se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (după Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 22 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.