Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

BACH „reinventat”: suitele pentru un violoncel solo şi spectacol multimedia

0

Dacă ar fi avut la dispoziţie posibilităţile tehnicii de astăzi, Bach, cu geniul, curajul şi profunzimea sa nu ar fi ezitat să folosească orice mijloc de exprimare artistică pentru a duce mai departe complexitatea muzicii sale. O interpretare de virtuozitate a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de Bach, într-o formă surprinzătoare, este exact ceea ce propune violoncelistul RĂZVAN SUMA în cadrul turneului naţional „Vă place BACH?”, desfăşurat între 1 şi 21 martie în opt oraşe din România.

Spectatorii vor avea ocazia extraordinară să asculte cele şase suite pentru violoncel, însoţite de proiecţii multimedia pe panouri translucide, videoproiecţii care vor transforma concertul într-un spectacol complet de muzică şi imagine. Tom Brânduş, cel care semnează conceptul multimedia al evenimentului, a creat un adevărat itinerariu imaginativ al publicului pe durata întregului concert. În fiecare parte a suitelor, spectatorii sunt purtaţi într-o altă poveste: sunt sugerate prin proiecţii complexe aspecte din viaţa lui Bach, elemente care ţin de perioada barocă în care a creat compozitorul sau sunt exprimate detalii care vorbesc despre violoncel şi violoncelişti.

Artist multimedia şi muzician, TOM BRÂNDUŞ a studiat producţie muzicală şi arte vizuale la Berklee College of Music în Boston (Massachusetts) şi predă în prezent cursuri de muzică electronică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Printre proiectele similare conceptului vizual pentru turneul „Vă place BACH?„, a realizat muzică şi video pentru teatru, evenimente şi concerte, proiecte în care s-a impus atât ca producător cât şi ca interpret la instrumente muzicale electronice şi sisteme multimedia live.

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susţinute în întreaga lume. În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Din 2006 până în prezent a participat la şase  turnee în formulă de trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” –  alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici.

Turneul naţional „Vă place BACH?” se va desfăşura între 1 şi 21 martie, în opt oraşe din România: Braşov (1 martie – Cercul Militar), Arcuş (7 martie – Centrul Cultural Arcuş), Bistriţa (11 martie, Sinagoga), Baia Mare (13 martie – Sala de concerte Rotary a Liceului de Artă), Piteşti (15 martie – Casa de Cultură a Sindicatelor), Bacău (17 martie – Ateneu), Dumbrăveni (19 martie – Centrul Cultural Unesco). Turneul se va încheia chiar la Bucureşti, printr-un concert extraordinar susţinut la Sala Radio în data de 21 martie. Biletele se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară, iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua www.eventim.ro.

În România, prima înregistare completă pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach este realizată de Răzvan Suma cu sprijinul casei de producţie Sonoro Records. CD-ul va fi lansat în cadrul turneului şi va fi disponibil în foaierul sălilor de concert la preţuri promoţionale.

Vă place BACH?” este un turneu realizat graţie susţinerii acordate de Radio România Muzical – în calitate de coproducător al evenimentului – şi al sprijinului oferit de partenerii media: România liberă,  www.casamea.ro, modista.ro, Şapte Seri, Accent Cultural, Cariere, Radio France International, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Regional, PORT.ro, HotNews, www.webpr.ro, Ziare.com, Art Act Magazine şi Bucharest Herald. Sponsorii evenimentului: Geocom, Mons Medius, Romgaz, BMW.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.