Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Autism Voice lansează campania de donații prin SMS pentru terapia gratuită a celor 200 de copii din centrele lor

0

Actorul Marius Manole și comediantul Costel au răspuns provocării copiilor cu autism de a-și face meseria folosind doar câteva cuvinte

Autism Voice are nevoie de 50.000 de SMS-uri pentru a oferi gratuit terapie copiilor din centrele lor

București, 31 octombrie 2019: Autism Voice, organizație neguvernamentală specializată în recuperarea copiilor cu autism și formarea de terapeuți ABA, lansează „Cuvântul care aduce cuvinte”, prima lor campanie de strângere de fonduri prin SMS. Inițiativa are ca scop strângerea unui număr de 50.000 de sms-uri lunare pentru a acoperi costul terapiei celor 200 de copii din cele două centre ale asociației.

În cadrul campaniei, mai mulți artiști au acceptat provocarea copiilor cu autism și și-au imaginat cum ar putea să-și desfășoare meseria dacă vocabularul lor s-ar reduce la maximum 3 cuvinte pe care micuții cu tulburări din spectrul autist învață să le rostească în luni, chiar ani de terapie. Până acum, Marius Manole a răspuns provocării lui Dani (5 ani) de a juca într-o piesă de teatru folosind doar cuvintele „dă mașina” și „iepuraș, iar comediantul Costel a răspuns provocării lui David (7 ani) de a face o glumă utilizând cuvintele „roșuși „ajută”.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=L0Etf-g_Q28

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=mETmhRxpw8s

Este suficient să ne oprim o clipă. Să ne imaginăm lumea în care un părinte se luptă să-și salveze copilul, să-i ofere posibilitatea de a vorbi, de a putea spune ce-l doare, de a se juca, de a merge la grădiniță. Într-o lume normală, acestea sunt lucruri simple, pe care orice copil le poate face. Când ai un copil cu autism, această realitate se schimbă în mod tragic. Campania <<Donează Voce>> este o continuare a procesului de rebranding al asociației pe care l-am început în primăvara acestui an. Scopul este de a ajuta copiii cu autism să spargă barierele de comunicare dintre ei și toți cei care-i înconjoară. Este un proiect curajos, prin care ne dorim ca fiecare copil cu autism să aibă un viitor și o șansă la recuperare și ca fiecare părinte aflat în această situație să nu mai aibă grija zilei de mâine”, a explicat Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice.

Campania a debutat la mijlocul lunii octombrie, iar prima etapă se va încheia în decembrie. În cadrul campaniei urmează să răspundă provocării personalități din muzică, poezie, dar și creatorii de conținut. În acest mod, campania își propune să ajungă la un număr cât mai mare de persoane care să doneze 2 euro trimitând cuvântul VOCE la numărul de telefon: 8844.

Partenerii media ai campaniei: Radio Itsy Bitsy, Radio București FM, Q Magazine, Baby Boom și Baby Expo.

Despre Autism Voice

Autism Voice a fost înființată în anul 2008. Este prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților, iar astăzi este singura instituție din România care oferă cursuri de formare continuă acreditate de către BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Autism Voice dispune de două centre de terapie unde copiii cu tulburări comportamentale din spectrul autist sunt ajutați să se recupereze prin interventia ABA. Totodată, asociația organizează, alături de alți parteneri din domeniu, singura Conferința Internaționala ABA la București, eveniment acreditat la nivel național și internațional începând cu anul 2010, dar și a altor evenimente și workshop-uri de specialitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.