Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început înscrierile la Gala Premiilor Participării Publice, ediţia a VIII-a

0

Cetăţenii sau organizaţiile care au intervenit în decizii publice, pentru schimbări favorabile în comunitate, se pot înscrie, până pe 31 ianuarie 2017, la Gala Premiilor Participării Publice (G3P). De asemenea, la Gală se pot înscrie şi instituţii publice care au demonstrat implicarea cetăţenilor în procesul decizional.

Gala, organizată de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este evenimentul anual care îi aduce pe scenă pe oamenii care au determinat primăria sau ministerul să adopte sau să îndrepte hotărâri, în beneficiul diverselor comunităţi.

g3p-2016-premianti

La ediția din 2016, am acordat 13 premii pentru perseverenţa şi curajul unor cetăţeni şi organizaţii, ale căror demersuri de implicare civică şi campanii de advocacy au avut rezultate concrete, cu impact pozitiv în domenii precum educaţia, sănătatea, protecţia mediului înconjurător, transparenţa decizională, dezvoltarea oraşelor în acord cu dorinţele locuitorilor.

De exemplu, eforturile Asociaţiei Elevilor din Constanţa, care a convins primăria să aloce două milioane de lei pentru acordarea de burse de merit, sociale şi de studiu, s-au reflectat asupra a  10.000 de elevi constănțeni care și-au recâștigat astfel bursele. Tot pe scena Galei a urcat şi Asociaţia Salvaţi Copiii Filiala Iaşi, care a asigurat accesul la educaţie pentru 102 copii din comunităţi izolate, precum și Asociaţia OviduRo, pentru aprobarea legii prin care familiile defavorizate primesc tichete sociale, condiţionate de prezenţa copiilor la grădiniţă. Mai multe detalii despre premiile din 2016 găsiţi aici: http://www.ce-re.ro/g3p/g3p-editia-VII sau pe larg, în catalogul Galei http://www.ce-re.ro/files/Catalog_G3P_2016.pdf

Persoanele care doresc să se înscrie pentru ediţia din 2017 sunt rugate să completeze formularul online: https://docs.google.com/a/ce-re.ro/forms/d/18hMRPfrOvy8mFrg3YJfEvYpHbrSCiMOb1YYkenkKTbQ/viewform?ts=5846b9c8&edit_requested=true  până pe 31 ianuarie 2017. Detaliile pentru înscrierile la Gală se regăsesc în Ghidul G3P – http://ce-re.ro/g3p/files/ghid-inscriere-g3p2017.pdf . Pentru nelămuriri sunt disponibile următoarele detalii de contact: depozite@ce-re.ro sau la numărul de telefon 0727 823 483, persoană de contact Lavinia Chiburțe.

Dacă această campanie electorală a fost sursă de depresie și isterie, Gala ce urmează este antidepresivul perfect. Premianții galei ne demonstrează de fiecare dată că, dacă știi unde să te uiți, găsești și bine, nu doar rău. Deci, vă invităm să vă înscrieți. Cu cât vom avea mai multe înscrieri, cu atât doza de antidepresiv va fi mai puternică!”  Oana Preda, Director Executiv CeRe  

Detalii despre membrii juriului şi partenerii G3P din 2016, precum şi despre celelalte ediţii ale Galei găsiţi aici: http://www.ce-re.ro/g3p/g3p-editia-VII

CeRe pe facebook – https://www.facebook.com/participare/

Gala G3P pe facebook – https://www.facebook.com/Gala.G3P/?fref=ts

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să răspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali. CeRe ajută și oferă asistență grupurilor de oameni sau organizațiilor care schimbă starea de fapt din jurul lor. Lucrăm cu peste 20 de grupuri din toată țara care, fie că au reușit să oprească construcții ilegale, fie că au reușit să facă autoritățile să asculte cetățenii și să replanteze teii tăiați, construiesc un nou proiect de țară, una în care oamenii se implică în deciziile orașului sau țării lor.

 

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.