Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CLUJ: Au început înscrierile la Congresul Studenților din România, Ediția 2015

0

Uniunea Studenților din România dă startul celei de-a VIII-a ediții a Congresului Studenților din România. Acesta va avea loc în perioada 7-10 mai 2015, în Cluj-Napoca, având ca temă  „Antreprenoriatul în rândul tinerilor”.

CONGRESUL STUDENTILOR

       Înscrierile la congres au început pe 7 aprilie și se vor încheia pe data de 19 a aceleiași luni. Studenții din toată Europa, pasionați de antreprenoriat, sunt asteptați să se înscrie pe site-ul www.congresulstudentilor.ro, unde vor completa un formular și o scrisoare de intenție. Selecția se va face pe baza acestora, în perioada 20-26 aprilie.

Congresul va cuprinde două serii de workshop-uri, două side event-uri și tradiționala Adunare Plenară. Un punct important pe agenda congresului îl reprezintă concursul de start up-uri, unde tinerii antreprenori își vor putea prezenta planurile lor de afacere, iar comisia de jurizare le va premia pe cele mai bune 10 dintre ele.

Tema ediției din acest an a fost aleasă în urma cererii studenților prezenți la ediția din 2014, ediție la care nevoia educației antreprenoriale a apărut cel mai frecvent menționată de către studenți. Astfel, această ediție este dedicată celor care doresc să afle mai multe lucruri despre antreprenoriat și să pună bazele unei afaceri.

Orașul ales pentru desfășurarea congresului este Cluj-Napoca, declarat în cadrul competiției din Maribor, Slovenia, Capitala Europeană a Tineretului 2015. Participanții vor fi cazați la Grand Hotel Napoca, unde se vor desfășura și activitățile din cadrul congresului.

Mai multe detalii despre Congresul Studenților din România, programul de desfășurare și etapele de înregistrare, găsiți pe site-ul www.congresulstudentilor.ro/.

Uniunea Studenţilor din România este o federaţie la nivel naţional, cu membri în 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia României, precum şi Municipalităţi şi Universităţi. USR este reprezentantă în Consiliul Economic şi Social din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.