Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au fost desemnați câștigătorii Studentul Anului 2013

0

 Câștigătorii competiției care premiază cei mai buni studenți din România au fost anunțați marți, 28 mai, în cadrul celei de-a X-a ediții a Galei Premiilor Studentul Anului, organizată de Voluntari pentru Idei și Proiecte. Evenimentul i-a reunit la sala ArCuB pe finaliștii celor cinci categorii de concurs cu profesioniștii și liderii de opinie din domeniu.

                În faza finală a concursului, 25 de finaliști au aspirat la câștigarea marelui premiu. Dintre aceștia, învingătorii fiecărei categorii, care au obținut trofeul Studentul Anului și premiul în valoare de 1500 de euro, sunt: Carles Tolomeiu (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Arhitectură și Urbanism) la Arhitectură, Alexandra Bioc (Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Drept și Științe Administrative) la Drept, Miriam Șerban (Academia de Studii Economice București) la Economie, Aurica Stan (Universitatea București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării) la Jurnalism și Comunicare și Dana Fătu (Universitatea de Medicină și Farmacie București, Facultatea de Medicină) la Medicină.

Câștigătorii au dovedit că sunt cei mai buni studenți din domeniul lor, fiind selectați din peste 150 de participanți din diferite orașe ale României. Performanța lor a fost evaluată de un juriu de specialitate, format din reprezentanți ai companiilor partenere: Westfourth Architecture, Architect Service si West Group Arhitecture (Arhitectură), KPMG (Drept), Capital Partners si Codecs (Economie), Starcom (Jurnalism și Comunicare), Actavis și Sindan Pharma (Medicină), specialiști și profesori din marile centre universitare din țară.

Câștigătorii de pe locurile al II-lea și al III-lea au fost recompensați și ei cu premii în bani și intershipuri oferite de companiile partenere. Tatiana Ursu, finalista la Economie, a obținut premiul special oferit de CODECS – o bursă în valoare de 1249 de euro la cursul Management de Proiect. Totodată, pentru toți cei cinci finaliști la categoria Medicină, Fundația pentru SMURD a oferit invitații la Congresul European de Medicină de Urgență, care va avea loc în Franța în luna septembrie a acestui an.

Prezentată în întregime de Sanda Nicola, Gala a fost presarată de momente artistice susținute de Butterflies in My Stomach, Adina Sima și Simonei Radu & Friends.

Cu 3 zile înainte de Gala de Premiere, finaliștii celor 5 categorii s-au reunit în București, pentru a lua parte la o serie de traininguri special construite pentru ei pe diverse teme cum ar fi Leadership, Public Speaking sau Personal Branding, susținute și organizate cu sprijinul companiei PETROM, partener al proiectului „Studentul Anului”. Pe parcursul celor trei zile, tinerii viitori profesioniști au format o comunitate a celor mai buni studenți din țară și au interacționat cu membrii  juriului și personalități din domeniu.

Studentul Anului este un proiect al asociației studențești „Voluntari pentru Idei și Proiecte”, al cărui scop este răsplătirea studenților de elită din țară pentru performațele lor și încurajarea lor să-și construiască o carieră de succes în domeniile de specialitate.

_DSC2312

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.