Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ATI – Asociația Teatrelor Independente așteaptă dezbaterea publică a schemei de ajutor de stat pentru cultura independentă

0

Pentru prima dată în 30 de ani, spațiile culturale independente încep să primească atenție din partea autorităților, fiind incluse în schema de ajutor de stat elaborată de Guvern, care sprijină zona cultural-creativă.

În acest sens, ATI – Asociația Teatrelor Independente comunică faptul că a luat notă de seria de măsuri financiare propuse de Guvern și le consideră oportune întrucât pot ajuta parțial sectorul cultural independent să depășească această perioadă de criză. Considerăm că apelul lansat pentru salvarea spațiilor independente începe să fie luat în considerare, iar inițiativa de ajutorare este lăudabilă. Atragem însă atenția asupra faptului că acest sector cultural independent se bazează pe cadre de funcționare specifice și, din acest motiv, există anumite entități culturale independente care nu sunt eligibile pentru obținerea acestor finanțări.

Prin urmare, reprezentanți ai spațiilor independente pentru arte performative din toată țara așteptăm cu interes informații referitoare la organizarea dezbaterii publice privind schema de ajutor, în care vrem să fim implicați activ, pentru că orice inițiativă poate fi îmbunătățită prin dialogul deschis cu specialiștii din industriile culturale afectate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.