Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelierul ”Măsuri și intervenții pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor din România”

0

EAPN România – Rețeaua Națională Anti-Sărăcie și Incluziune Socială (RENASIS), a organizat joi, 20 octombrie 2016, Atelierul ”Măsuri și intervenții pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor din România”.

4

Iniţiativa RENASIS de a organiza acest atelier este legată de celebrarea Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei, care se desfășoară în fiecare an, în data de 17 octombrie.

În ultimile decenii, tinerii reprezintă una dintre categoriile cele mai expuse sărăciei și excluziunii, România fiind printre țările europene care înregistrează valori îngrijorătoare privind numărul tinerilor aflați în sărăcie. Potrivit Strategiei Naţionale în domeniul politicii de tineret 2015-2020, ”mai mult de un sfert dintre tinerii între 18 și 24 de ani se află în sărăcie relativă (28,1% în anul 2011), ceea ce situează România între cele trei ţări cu situaţia cea mai gravă din UE-27. În același timp, nivelul este în creștere în ultimii ani. Mai mult de o treime dintre tineri sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială, respectiv 40,3%, faţă de 24,3% în UE-28”.

Scopul acestui eveniment a fost de a promova și conștientiza necesitatea de intervenții și acțiuni comune pentru eradicarea sărăciei și în aceeași măsură de a aprofunda și facilita discuțiile referitoare la capacitarea tinerilor prin participare și diseminarea de bune practici pentru o piață inclusivă a muncii pentru tineri, Programul ”Școală după școală” – măsură prioritară în Pachetul Național Anti-Sărăcie, economia socială și incluziunea socială ca instrumente utile de luptă împotriva sărăciei, marginalizării și discriminării în rândul tinerilor.

În acest context, participanții la atelierul Măsuri și intervenții pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale în rândul tinerilor din România au avut prilejul să prezinte măsuri și instrumentele de combatere a sărăciei și excluziunii sociale a tinerilor și să propună direcții de acțiune comună în cadrul Rețelei Naționale Anti-Sărăcie și Incluziune Socială.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.