Atelierul de meserii

0

 Lansarea proiectului ATELIERUL DE MESERII

Fundaţia World Vision România a lansat astăzi, 30 iulie 2014, la Bucureşti, proiectulAtelierul de meserii Cooperare transnaţională, servicii de consiliere în carieră, calificare şi recalificare pentru angajaţii din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud–Vest, Sud–Est, Sud–Muntenia, Bucureşti şi Ilfov.

DSC_0032

La eveniment au participat reprezentanţi ai partenerilor în proiect, Ascendo S.R.L. şi Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale, colaboratori, potenţiali beneficiari ai proiectului şi jurnalişti.

„Atelierul de meserii” continuă activităţile de formare şi dezvoltare profesională pe care Fundaţia World Vision România le desfăşoară de 14 ani în opt judeţe ale ţării. Proiectul cuprinde aproximativ întreaga ţară, mai puţin Regiunea de Dezvoltare Vest, şi se desfăşoară în perioada 16 aprilie 2014 – 15 octombrie 2015.

“Având în vedere dinamica forţei de muncă în spaţiul european şi specificul pieţei de muncă locale, Atelierul de meserii oferă gratuit oportunităţi de calificare şi recalificare în profesii pentru care există o cerere crescută. Vom lucra împreună cu angajatori din toată ţara, astfel încât impactul proiectului să depăşească nivelul personal şi să îi avantajeze pe toţi cei implicaţi. Un atu al proiectului este partenerul francez INFA – Institut National de Formation et d’Aplication, cu o experienţă de aproape 70 de ani în domeniul formării profesionale.”

Proiectul “Atelierul de meserii” va sprijini 2200 de persoane angajate, din mediul rural şi urban, în dezvoltarea profesională. Ne adresăm cu precădere muncitorilor necalificaţi, celor cu nivel scăzut de calificare şi persoanelor care doresc să obţină o calificare suplimentară.

Participanţii la proiect vor beneficia gratuit de consiliere şi orientare în carieră, seminarii şi schimburi de experienţă şi cursuri de calificare / recalificare în meseriile: lucrător comercial, patiser, lucrător social, infirmieră, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, operator introducere, prelucrare şi validare date.

Persoanele interesate de înscrierea în proiect sunt invitate să ne contacteze la  tel. 0731.444.607 sau email cristiana_vienescu@wvi.org, persoană de contact Cristiana Vienescu.

Fundaţia World Vision Romania derulează proiectul „ATELIERUL DE MESERII” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale. Prosperitatea familiilor este esenţială pentru bunăstarea copiilor, întrucât le oferă acestora şanse egale la educaţie şi dezvoltare. Prin aceste activităţi, stimulăm o atitudine activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie în România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.