Atelierul de design empatic Empatehnico, organizat de Asociația OPEN MINDS, și-a desemnat câștigătorii

0

Atelierul de design empatic Empatehnico, un proiect al Asociației OPEN MINDS, sponsorizat de Raiffeisen Bank România și realizat în parteneriat cu IBM România, și-a desemnat câștigătorii. Echipa NewAllies a fost aleasă pentru propunerea sa inovativă, AIBC, o aplicație de learning secvențial care sprijină tinerii cu Sindromul Down în procesul de învățare și integrare.

Desfășurat în două etape a câte două zile de lucru, Empatehnico a avut ca obiectiv principal găsirea unei soluții tehnologice inovative care să vină în sprijinul tinerilor cu Sindromul Down. Proiectul a reunit patru echipe formate din câte șase studenți de la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS) a Universității Politehnice București, provocându-i să dezvolte o aplicație sau altă soluție inovativă care să îmbunătățească viața acestor tineri.

Construit pe o structură de tip design thinking, Empatehnico a implicat un exercițiu teoretic și practic de înțelegere empatică a nevoilor beneficiarilor. Participanții au avut oportunitatea unică de a cunoaște și petrece timp cu tinerii cu Sindromul Down din grija asociației Down Plus, pentru a înțelege mai bine pentru cine lucrează și cum pot răspunde nevoilor acestora.

Proiectul câștigător, AIBC, este o aplicație de learning secvențial concepută să ofere utilizatorilor un mediu prietenos pentru învățarea de noi concepte și integrarea acestora prin repetiție verbală. Utilizând un AI antrenat special pentru a conversa cu persoane cu deficiențe de pronunție, AIBC își propune să ajute tinerii cu Sindromul Down să își depășească aceste deficiențe și să câștige încredere în interacțiunile publice. Din echipa câștigătoare fac parte: Hussein Mohamed Said Ismail, Mihaela Luiza Gheorghe, Andrei-Sebastian Brisan, Iacob Andrei Radu, Luchian Sainenco și Iris Vavilov.

Criteriile de selecție pentru proiectul câștigător au inclus ușurința de utilizare, claritatea mecanismului, scalabilitatea și fiabilitatea, punând accent pe atingerea nevoilor esențiale ale beneficiarilor. Fiecare membru al echipei NewAllies a fost premiat cu câte 200 de euro și va avea oportunitatea de a face parte din echipa care va implementa proiectul în următoarea etapă.

„Felicităm de toate echipele participante pentru angajamentul și inovația de care au dat dovadă. AIBC este un exemplu excelent al modului în care tehnologia poate fi utilizată pentru a face o diferență reală în viața tinerilor cu Sindromul Down. Ne propunem să continuăm seria atelierelor de design empatic, adresându-ne și către alte categorii de beneficiari în edițiile viitoare și deja am început procesul de  identificare a partenerilor potriviți pentru implementarea soluțiilor dezvoltate în cadrul atelierelor Empatethico,” a declarat Silviu Andrei Petran, președinte al Asociației OPEN MINDS.

###

Despre OPEN MINDS – Asociația pentru Diversitate și Incluziune

OPEN MINDS – Asociația pentru Diversitate și Incluziune, înființată în anul 2023 de către Exploratist – Agenție de Employee Experience, este o organizație nonguvernamentală care facilitează implicarea companiilor în viețile comunităților locale, prin acțiuni cu impact pozitiv care generează atașament, credibilitate și încredere. Asociația integrează agendele organizațiilor cu inițiative ale societății civile, în abordări pe termen lung și cu impact sporit.

Asociația este dedicată dezvoltării proiectelor educaționale și sociale, promovând inovația și designul empatic pentru a sprijini diverse categorii de beneficiari. Cu sprijinul partenerilor săi, OPEN MINDS continuă să creeze oportunități de dezvoltare și incluziune pentru comunități vulnerabile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.