Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere pentru viata

0

Ce inseamna pentru tine leadership feminin, sau GLOW girls leading our world? Ce inseamna sa excelezi sau TOBE, teach our boys to excel? Ce inseamna sa traiesti 6 zile alaturi de  tineri, cu care parca te conectezi fara cuvinte? Ce inseamna serile la foc, drumetiile, cautarea de comori in natura, munca in echipa prin care te descoperi in final tot pe tine?

Nu poti stii ce inseamna decat daca ai fost acolo. Asta spun toti participantii taberelor GLOW si  TOBE.

Ce sunt GLOW & TOBE?

Incepand cu anul 2010, Asociatia Scoala pentru Viata organizeaza tabere adresate tinerilor intre 14-17 ani, avand ca scop dezvoltarea abilitatilor acestora in situatiile vietii de zi cu zi. Adolescenta e perioada critica inspre maturitate. Si totusi multi ramanem adolescenti in corpuri de adulti. Cum se face aceasta trecere de ‚a „om mic” la „om mare’, si ce se pierde pe parcurs?

Prin taberele GLOW si TOBE urmarim, punctual dezvoltarea abilitatilor de auto-cunoastere , decomunicare non-violenta, intelegerea mentalitatii win-win in situatiile de echipa sau la nivel civic. Toate aceaste obiective sunt sustinute prin activitati strict experientiale si cu ajutorul metodelor de educatie non-formala. Formatorii americani aduca acea fluiditate in abodarea temelor cu caracter sexual, si aduc o reala pata de culoare in desfasurarea acestor „ateliere pentru viata”.

Cine poate participa?

Tineri adolescenti din intreaga tara pot aplica pentru a participa la aceste tabere. Dat fiind faptul ca ele se vor desfasura in limba engleza, cunoasterea si exprimarea in aceasta limba sunt o necesitate. Cautam tineri intre 13-17 ani, care sunt dispusi sa-si provoace granitele fie prin drumetiile pregatite, prin dormitul in cort sau prin exercitile de aventura propuse.Experientele anterioare de voluntariat sunt un avantaj, intrucat ulterior taberelor se doreste initierea unor cluburi , pe care ei insisi sa il sustina prin diverse proiecte comunitare.

Cat costa participarea?

Taberele sunt co-finantate prin fonduri americane, iar contributia fiecarui participat este de 120 RONpentru cele 6 zile. GLOW va avea loc in prioada 29 Iulie-4 August 2012 in comuna Agas, jud.Bacau la 20 de km de Comanesti. Iar tabara TOBE va avea loc in perioada 8-14 Iulie 2012, in localitate Seini, Maramures la 25 de km de Baia Mare. Participanti sunt responsabili in a isi  asigura totodata sitransportul pana la locatia taberelor si inapi acasa.

Daca consideri ca esti potrivit pentru aceste tabere insa motivul financiar te impiedica sa aplici, contacteaza-ne si vom gasi impreuna solutii!

Cum sa aplic?

Dat fiind ca tabara se va desfasura exclusiv in limba engleza, rugam ca toate aplicarile sa fie completate in aceasta limba. Ele se pot downloada de la pagina organizatiei: www.scoalapentruviata.ro/proiecte/tabere-de-vara-dezvoltare-personala, de la sectiunea descarca, urmand a fi trimise la adresa:scoalapentruviatatabere@gmail.com,  pana la data de Atentie: 10 Iunie, 2012!

Pentru intrebari ne puteti contacta sub acceasi adresa  de email sau la numarul de telefon al coordonatorului de proiect Moldovan Alexandra: 0744 405 186.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.