Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere și ENGIE Romania susțin 5 proiecte educaționale prin donarea a 76 de calculatoare

0

Asociația Ateliere Fără Frontiere a donat încă 76 de calculatoare în programul Dăm un Byte de Ajutor, prin implicarea ENGIE Romania. Calculatoarele recondiționate de asociație vor fi folosite în implementarea a 5 proiecte educaționale în unități de învățământ din județele Călărași, Ialomița, Argeș, Prahova și Dâmbovița, având aproape 1.500 de beneficiari finali – preşcolari cu vârste între 3 și 6 ani, elevi proveniți din mediul rural și familii cu un nivel de trai scăzut, elevi din ciclurile primare și gimnaziale, părinți și profesori.

 

Cele 5 unități de învățământ dotate în cadrul programului Dăm un Byte de Ajutor, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, sunt următoarele: Școala Gimnazială „Dimitrie Ion Ghica” Radovanu din județul Călărași, Școala Gimnazială „Ferdinand I” Movila din Ialomița, Clubul Copiilor Topoloveni din Argeș, Școala Gimnazială Loloiasca, din comuna Tomșani, Prahova și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Moreni din Dâmbovița.

Recondiționarea calculatoarelor a fost posibilă cu implicarea ENGIE Romania, partener de lungă durată al Ateliere Fără Frontiere, care a decis să susțină această inițiativă pentru al doilea an consecutiv. „Ne bucurăm să sprijinim acest demers de educare a tinerei generații prin facilitarea accesului la tehnologie. Sperăm ca elevii din şcolile respective să aibă o experiență educațională îmbunătățită, care să le deschidă gustul pentru cunoaştere, iar cadrele didactice să comunice mai uşor cu o generație nativ digitalizată” — a declarat Amalia Anghel, responabil Comunicare Corporate ENGIE Romania.

„Mulțumim ENGIE Romania pentru implicarea în acest program, făcând posibilă recondiționarea calculatoarelor care au ajuns în aceste unități de învățământ și totodată susținând activitatea atelierului reconect în care persoane vulnerabile, excluse și marginalizate lucrează la colectarea, pregătirea pentru reutilizare și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice” – a completat Patrick Ouriaghli, co-fondator Ateliere Fără Frontiere.

Unitățile de învățământ vor folosi cele 76 de calculatoare primite pentru instruirea copiilor și părinților pentru folosirea eficientă a calculatorului, organizarea de activități de pregătire suplimentară pentru elevii care rămân în urmă la învățătură, amenajarea și modernizarea laboratoarelor de informatică, dezvoltarea culturii vizuale a preșcolarilor, a gândirii lor critice, imaginației, perspicacității, creativității, coordonării oculo-motorii, dar și pentru a trezi interesul elevilor pentru istoria locală și meseriile uitate.

 

 

###

 

Despre ENGIE Romania

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.600 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

www.engie.ro

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate. AFF a înființat 3 întreprinderi sociale de inserție – atelierele reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.