Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fară Frontiere a donat 503 de calculatoare

0

Ateliere Fară Frontiere a donat 503 calculatoare câștigătorilor proiectului ASSOCLIC 1-2011

Ateliere Fără Frontiere organizează astăzi (18 mai 2011) evenimentul aniversar prin care sărbătorește 2 ani de la angajarea primilor salariați în inserțiune. În cadrul evenimentului este organizată și ceremonia ASSOCLIC 1-2011 care premiază 81 de proiecte propuse de ONG-uri românești pentru dezvoltarea comunităților locale, prin acordarea a 503 de calculatoare recondiționate în cadrul atelierului de inserțiune.

În acest an, ediția de primavară ASSOCLIC a înregistrat 164 de proiecte înscrise, 1.067 calculatoare solicitate și peste 15.000 de beneficiari prin proiectele înscrise ale asociațiilor participante la programul ASSOCLIC. Jurizarea proiectelor a avut loc pe 3 mai, ocazie cu care s-au reunit 31 de parteneri care și-au asumat sarcina de a evalua și decide cele mai valoroase inițiative. Din cadrul celor 10 grupe de lucru au făcut parte și echipele companiilor Apanova, BRD Societe Generale, Danone, IBM, Group Dacia Renault, care au alocat fiecare câte 50 de calculatoare recondiționate pentru cele mai valoroase proiecte analizate.

Calculatoarele acordate pentru câștigători vor fi utilizate pentru desfășurarea proiectelor propuse, inițiative create pentru comunitățile locale, în scopul de a crește accesul la educație și tehnologia informației pentru publicul aflat în dificultate.

Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fară Frontiere: “Colectam calculatoare și, în general, deșeuri electrice și electronice și le transformăm în locuri de muncă pentru persoane aflate în mare dificultate. De asemenea, recondiționăm echipamente IT pentru proiecte sociale de educație, formare profesională, integrare, care sunt donate prin programul Assoclic în toată țara. Persoanele excluse și marginalizate, care au motivația de a se reintegra au, astfel, posibilitatea de a-și regăsi demnitatea și de a se reconstrui. Atelierul de inserțiune socio-profesională conciliază rațiunile economice și nevoile sociale pentru o societate mai justă, lupta împortiva risipei și o dezvoltare durabilă.”

Oana Ersova-Ranetti, Specialist Relații Publice, Apa Nova București – VEOLIA APA, partener Assoclic: “Proiectul Assoclic, dezvoltat de Asociaţia Ateliere fără Frontiere, răspunde unor nevoi social-economice existente, drept pentru care ne-a câştigat susţinerea. Am fost surprinsă în mod plăcut de frumuseţea şi generozitatea dezideratelor acestor proiecte şi, nu de puţine ori, de acurateţea concepţiei.”

 

Ramona Sărărescu, Project Manager Comunicare, GDF SUEZ Energy România: “Chiar dacă ne-am putea gândi că în zilele noastre un calculator este ușor de achiziționat, constatăm faptul că, în realitate, lucrurile nu se întâmplă așa. Pentru ONG-urile mai mici, care nu au resurse pentru implementarea proiectelor și au beneficiari ce provin mai ales din zonele defavorizate sau mediul rural, Assoclic este o gura de aer, care le permite să-și poată implementa și continua proiectele.”

Cristina Marinescu, Coordonator Sponsorizări, BRD, Groupe Societe Generale: “Numarul mare de companii și organizații care s-au alăturat proiectelor Ateliere Fără Frontiere vorbește de la sine despre calitatea acestor proiecte.”

Gheorghe Chițu, Șef serviciu public de asistență socială, Centrul de îngrijire de zi Turnu Măgurele, Teleorman – organizație beneficiară Assoclic: “Vă transmitem bucuria și mulțumirile copiilor din centru manifestată la aflarea veștii că vor putea să se joace și să învețe să utilizeze calculatorul, toate acestea fiind posibile datorită acestei donații”.

Camelia Moisa, asistent social, Asociația Surzilor – Filiala Arad: ”Vă mulțumim pentru oportunitatea oferiă de a da membrilor noștri o șansă în plus către o integrare socială mai bună și pentru a avea acces la mai multe informații”.

Evenimentul aniversar este o componentă a campaniei anuale Ateliere Fără Frontiere, care cuprinde o serie de elemente de comunicare precum: campanie outdoor și online, elemente neconvenționale implementate în București și inițiative de PR, toate cu scopul de a sprijini solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale și de a stimula integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate, care lucrează în atelierul de inserție.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați www.atelierefarafrontiere.rohttp://www.facebook.com/atelierefarafrontierehttp://www.youtube.com/user/atelierefarafrontier sau http://twitter.com/#!/AFF_Romania.

 

Despre programul ASSOCLIC

Programul național de donații ASSOCLIC este dezvoltat de asociația Ateliere Fara Frontiere pentru a da un sens activității economice de integrare socio-profesională desfășurată în atelier. Prin activitățile de colectare, recondiționare și reciclare a echipamentelor IT&C, Ateliere Fară Frontiere luptă împotriva risipei și poluării, pentru o dezvoltare durabilă. Proiectul ASSOCLIC 2011 s-a realizat cu sprijinul partenerilor financiari: Apanova București, BRD, Carrefour, GDF Suez Energy Romania, Fondation Societe Generale, Fondation Air Liquide, Fondation Blancmesnil, Fondul Social European; parteneri operaționali: Microsoft, TechSoup, Ecotic și cu sprijinul: Stiri ONG, McCann PR, Fundatia EOS, Fundatia CIVITAS, ARC, Centras, Lume Bună.

Despre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fară Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este: integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.