Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de conștientizare emoțională asistată de cai

0

Soul Technologies și Potcoava Mountain Hideaway te invită la Atelierul de conștientizare emoțională asistată de cai (ACEAC) de la sfârșitul lunii martie.

Sursa: Facebook aici.

– sunt trei zile de experiență complexa în care adâncești cunoașterea pe care o ai despre propriile trăiri și comportamente
– afli surse ale limitelor tale
– descoperi noi abilități de relaționare și comunicare.
– aduci o nouă armonie în mintea și inima ta
– iei acasă câteva metode puternice de lucru cu tine și pentru creșterea eficienței personale
– sunt trei zile de natură și relaxare activă
– înveți (mai bine) să călărești în manej și în pădure
– vei avea calul tău, același pe toata perioada șederii și vei lucra cu el atât în manej cât și în afara lui în toate activitățile specifice relației cu el

Acest atelier implică un program de exerciții de coștientizare emotională și comportamentală asistate de cai, lecții de echitație, managementul emoțiilor, relaxare și cultivare mentala și calarie în padure. În fiecare zi vor fi 4-5 ore de activități cu cai, 1-2 ore de introspecție și cultivare a minții, 1-2 ore de integrare a abilităților.

Perioada: 3 zile, de duminică 18 martie dimineață ora 10.00 până marți 20 martie, seara ora 18.00

Sunt doar 10 locuri

Cost: Ai un discount substantial! Tu vei plăti doar 1120 de lei din cei 1860 de lei cât costa acest atelier ceea ce înseamna o reducere de 40% față de prețul lui normal.


În plus, avem rezervare exclusivă a centrului de echitație – suntem doar noi: avem intimitate, liniște și libertate. Spațiul, caii, livingul, sauna, jacuzzi, camera salină, sala de training, munții și… sunetele, sunt doar ale noastre.

Activitati de seara: saună, jacuzzi, masaj, cameră salină, jocuri diverse.

Informează-te și înscrie-te la soultechnologiescontact@gmail.com, 0721489302

Locul este rezervat în momentul plății. Informațiile despre facturare și modalitatea de plată le primești la înscriere.

Despre activitățile asistate de cai

Aceste animale splendide care ne-au însoțit ca agricultori, călători și războinici, prietenii nostri de o jumătate de tona, își dovedesc calităti de traineri și terapeuți. Având un rol important alături de specialist, calul poate participa activ la dezvoltarea personală și terapia fizica sau psihologică a unei ființe umane. Timpul petrecut cu un animal se poate traduce, cu adevărat, într-o experiență semnificativă, de dezvoltare și de vindecare.

Atunci când suntem într-o relație cu un cal percepem acest lucru ca pe o formă de interacțiune cu o inteligență care este capabilă să ne răspunda fizic, emoțional și comportamental. Calul ne oferă, pe langă diverse forme de stimulare fizică, un mediu de manifestare al propriilor noastre capacități comunicaționale.

Caii analizează instinctiv și reacționează la limbajul corpului nostru și la alte indicii non-verbale. Reacția lor este foarte “serioasă”, caii neștiind nici să mintă, nici să glumească. Ca rezultat al interacțiunii cu caii, obținem o perspectivă a modelelor de comunicare și comportament proprii, transmisă în alt fel decât verbal, adresată deopotrivă rațiunii și intuiției. Astfel, caii devin punctul central în descoperirea, analiza/autoanaliza și îmbunătățirea abilităților persoanei.

Conceptul pe care se bazează activitățile asistate de cai este învatarea experiențială. Aceasta înseamna că modul cel mai bun de învățare al cuiva este cel de a fi efectiv implicat cu mintea și corpul în acțiunea, procesul sau contextul concret de învățare. Este “a face” și nu “a învăța despre”. Aceasta înseamna o abordare “hands-on” în care clienții sunt prezenți într-un context care îi obligă să analizeze situația lor, să facă conexiuni, să proiecteze și să găsească soluții proprii, să se adapteze la un mediu nou deopotriva fizic și psihologic. Deoarece soluțiile sunt personale și constituie o experiență legată și de înțelegerea intelectuală, ele tind să fie mai adânci, mai profunde și de durată mai lungă.

Unde mergem?

Centrul de echitatie Potcoava Mountain Hideway (http://www.potcoava.ro/ )
Harta aici: https://www.google.ro/maps/place/Horseshoe+Mountain+Hideaway/@45.17585,25.35995,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x6bef8cf7e2766e!8m2!3d45.17585!4d25.35995

În nordul judetului Dambovița, la poalele muntilor Leaota, în satul Runcu, la o distanță de 32 km față de Târgoviște, 35 km față de Sinaia, 78 km față de Ploiesti, 81 km față de Brasov, 102 km față de Pitești și 115 km față de București

Un loc fascinant, unul din puținele în care se simte înca natura salbatica, areal în care este prezentă o faună și o flora bogate. În timpul nopții doar sunetele naturii întrerup tăcerea și miriade de stele se văd datorită absenței poluării optice. Ai putea crede ca nu exista un astfel de loc, care combină facilitățile turistice cele mai bune cu natura, tradiția și caii.

Cu cine?

Royal Lady, Lizi, Neli, Pandora, Steward și ceilalți din “tribul” lor.
Caii de la Centrul de Echitație Potcoava Mountain Hideway sunt cai de munte din rasa Haflinger. Cu o statură medie, au caracteristicile fizice, ritmul și marimea pasului, personalitatea și dresajul potrivite atât educației asistate de cai și hipoterapiei cât și turismului ecvestru. Ei sunt sănătoși și bine îngrijiți, trăiesc în libertate și sunt antrenați permanent. Sunt obisnuiți să fie încălecați de o mare varietate de persoane, sunt ascultători și spectaculoși cu coamele lor dese și “blonde”…

Daniel Caragata reunește sub conceptul Soul Technologies instrumente de transformare personală și vindecare profundă care implică o abordare integrată minte-corp. Este psiholog, osteopat și practicant experimentat al meditației și disciplinelor energetice. A sustinut câteva zeci de seminarii și ateliere cu tematică din aceste domenii. Călăreste din 2014 și utilizează și caii ca mijloc de descoperire și dezvoltare personală pentru clienții lui. Consideră că mijloacele terapeutice “de cabinet” sunt completate eficient și mult amplificate de activități specifice care implică relația autentica cu natura. Discipline ca hipoterapia și psihoterapia asistata de cai sunt mijloace deopotriva puternice și plăcute.

Ionuț Popescu este creatorul Centrului de echitație Potcoava Mountain Hideaway. Este “bolnav” de cai din 2008 și nu-i mai trece. Atestat în Horse assisted education – HAE de Centrul HorseDream Germania, a învățat “doma natural” cu maestrul vrajitor de cai Miron Bococi și are pentru “Ascunzatoarea de la munte” o viziune pe termen lung care include pe lângă activități cu cai (echitație, turism ecvestru, educație și dezvoltare personală asistată de cai) și ecologie și protejarea mediului, turism și agricultura sustenabilă, un întreg sistem bazat pe principii înalt valorizatoare a resurselor umane și naturale. Ionuț are mai mult de 12 ani de activitate în vânzări – de la vânzare produse până la vânzare servicii complexe, experiență ca antreprenor (construire de business). Este practic și pragmatic, un tip “aici și acum” cu foarte mare atenție la detalii. De asemeni dacă vrei să înveți sa gestionezi bani și organizații el știe mecanismele. El îți spune cum funcționează banii dintr-o perspectivă profundă și corectă.

Informează-te și înscrie-te la soultechnologiescontact@gmail.com, 0721489302

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.