Asociația VAR lansează proiectul ”Amprenta sunetului” adresat preadolescenților și adolescenților hipoacuzici – purtători de implant cohlear/proteze auditive

0

În decursul lunii februarie (a.c), Asociația VAR lansează proiectul ”Amprenta sunetului” adresat preadolescenților și adolescenților  hipoacuzici – purtători de implant cohlear/proteze auditive.

Proiectul – finanțat de MOL România, cu sprijinul Fundației Pentru Comunitate – are ca scop principal valorificarea realităților acestei comunități prin intermediul atelierelor online gratuite bazate pe tehnici de terapie prin joc, dramaterapie și arte vizuale (film, pictură, fotografie), atenuând astfel efectele sociale resimțite de această categorie vulnerabilizată: excluziunea socială și marginalizarea. Gândite și create pentru un număr de 24 de participanți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani de pe întreg teritoriul României, atelierele se vor desfășura în intervalul 15.02.2021 – 31.05.2021.

 Temele abordate și tehnicile folosite de echipa proiectului vor veni în sprijinul consolidării propriilor mecanisme de adaptare, identificând astfel factorii de reziliență, strategiile de coping și vor viza identitatea lor și provocările cu care se confruntă acest grup. Concomitent va avea loc etapa de documentare care urmărește înglobarea produselor artistice și a materialelor video realizate de participanți în timpul atelierelor.

Proiectul se va concretiza printr-un film de mediu metraj creat de participanți, alături de și împreună cu profesioniști în/din domeniu, fiind mai apoi distribuit și promovat în mediul online, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Prin intermediul produsului final, inițiatorii proiectului își propun să promoveze diversitatea și toleranța, contribuind la creșterea gradului de conștientizare și acceptare a realității acestor tineri, o realitatea văzută, auzită și simțită de ei, o metodă care va facilita dialogul social dintre ei și public. Astfel, această realitate va dobândi o imagine diferită de cea aplicată de stereotipuri și prejudecăți.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail amprenta.sunetului@gmail.com, până pe 12.02.2021.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook ”Amprenta Sunetului”.

Proiect realizat în parteneriat cu asociațiile “Ascultă viața”, “Audiosofia”, “Auzi, înțelegi, trăiești”, “Koala RAV”, “Perspective pentru Copiii Hipoacuzici” și Asociația de Terapie prin Joc și Dramaterapie din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.