Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Spirits Romania derulează o campanie pentru combaterea consumului de alcool în rândul minorilor 

0

Asociația Spirits Romania, organism reprezentativ al producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase din România, împreună cu partenerii săi, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Federația Română de Fotbal, Carrefour România și Rewe România, anunță derularea campaniei de informare publică „Suntem mulți”,   dedicată combaterii și prevenirii consumului de alcool în rândul minorilor.

În contextul în care patru din zece adolescenți români au consumat alcool cel puțin o dată în viață, Campania „Suntem mulți” își propune să aducă împreună producători de alcool, comercianți, autorități relevante, instituții de învățământ și organizații neguvernamentale pentru a intensifica eforturile de informare asupra efectelor grave pe care consumul de alcool le are asupra dezvoltării fizice și emoționale a minorilor.

Poza conferinta de presa 2

Consumul de alcool înainte de 18 ani are un impact devastator asupra sănătății minorilor și trebuie combătut prin toate căile posibile. Experiența de succes a altor state europene cu activitate îndelungată în campaniile de prevenție ne-a arătat că acest obiectiv nu este imposibil. Ne propunem să avem aceleași rezultate și în România și le mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea acordată,” a declarat Florin Rădulescu, președintele Asociației Spirits Romania.

Campania “Suntem mulți’’ intenționează abordarea a trei componente de bază, care s-au dovedit de impact în celelalte țări europene cu experiență îndelungată în campaniile de prevenție. Prima implică programe de educare și susținere a părinților în eforturile lor de a-și educa copiii în legătură cu efectele alcoolului; cea de-a doua se referă la programe de informare realizate în școli, atât pentru prevenția consumului de alcool la minori, cât și pentru promovarea unui consum responsabil de alcool la vârsta maturității; iar cea de-a treia la controlul strict al accesului minorilor la alcool prin supravegherea implementării reglementărilor specifice, care interzic consumul și vânzarea alcoolului.

Combaterea consumului de alcool de către minori este prioritar pentru ANPC atât prin eforturile pe care le facem pentru a aplica cadrul legislativ în vigoare, cât și prin implicarea în acțiuni de informare, educare și conștientizare a consumatorilor de tipul campaniei Suntem mulți” a  declarat Vlad Bontea, Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Prima etapă a campaniei „Suntem mulți” include un portal de informare www.suntem-multi.ro care conține materiale informative relevante pentru părinți, precum și afișaj la rafturile lanțurilor comerciale partenere. În cadrul campaniei, a fost realizat și un Ghid pentru părinți, alcătuit de psihoterapeutul Olivia Mocanu, care conține informații despre cauzele și efectele consumului de alcool asupra minorilor, menite să ajute părinții în discuțiile cu copiii lor despre alcool.

Cercetările au demonstrat că ingerarea de alcool de la vârste fragede, chiar și în cantități mici, crește riscul de dependență. În România, vârsta medie a debutului consumului de alcool este de 14 ani. Consumul inițial de alcool la această vârstă crește de 4-5 ori riscul de dezvoltare a unei dependențe de alcool fața de situația în care consumul de alcool debutează la vârsta de 19 ani,” a arătat Olivia Mocanu, psihoterapeut.

Despre SpiritsRomania

Asociația Spirits Romania (www.spirits-romania.ro) este o asociație patronală, care reunește principalii producători și importatori de băuturi spirtoase din România. Spirits Romania a fost înființata în 2013 cu scopul de a contribui la crearea unui cadru fiscal și legislativ funcțional, propice dezvoltării industriei locale de băuturi spirtoase, precum și din dorința companiilor membre de a se implica în crearea unor programe comune de educare a consumatorilor cu privire la consumul responsabil de alcool.

Companiile membre Spirits Romania asigură peste 500 de locuri de munca directe și 165.000 indirecte, contribuind anual, prin plata accizelor, cu 337 milioane lei la bugetul de stat, adică peste 60% din taxele colectate din piața fiscalizată a băuturilor spirtoase. Membrii Spirits Romania exportă băuturi spirtoase de înaltă calitate de toate tipurile în peste 20 de țari, din Europa, Asia și America.

Spirits Romania este afiliată la SpiritsEurope (http://spirits.eu/), organizația reprezentativă la nivel european a industriei alcoolului, ce reunește peste 32 de asociații naționale din 25 de țari.

Spirits Romania reprezintă principalele companii producătoare și importatoare de băuturi spirtoase din România: Amigo, BDG, Brown-Forman, Cristalex, Diageo, Pernod Ricard Romania, Prodal, Prodvinalco, PPD.

 

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.