Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia React schimba 22.000 de vieti in 2014

0

Asociatia React comunica rezultatele anului 2013 si anunta planurile de interventie in comunitate pentru anul 2014.

asociatia react

In 2013, Asociatia React a angajat 150 de persoane cu dizabilitati si beneficiari de venit minim garantat, in cele 6 intreprinderi sociale infiintate prin proiectul “Fabrica de Bine”. Angajatii si-au recapatat stima de sine, increderea intr-o viata mai buna si au reusit sa devina independenti financiar. Alte 2,3 milioane de oameni au aflat despre beneficiile economiei sociale in dezvoltarea  comunitatilor.

500 de persoane bolnave de diabet de tipul I si II, din intreaga tara, au beneficiat gratuit de asistenta permanenta in monitorizarea afectiunii, aparatura de ultima generatie si consumabile pentru un an de zile, in proiectul “Controlin”.

6200 de persoane au invatat sa salveze vieti in cadrul cursurilor de prim ajutor organizate in proiectul “O viata poate depinde de tine”.

5340 de romani au donat sange, datorita campaniilor de donare mobile, contribuind la salvarea a peste 16000 de vieti omenesti, in proiectul “O sansa pentru viata”.

Peste 32000 de persoane au aflat despre oamenii care schimba lumea in bine, citind AlTreileaSector.ro.

Un spital si doua scoli dezafectate au fost renovate si date inapoi comunitatii.

Asociatia le multumeste tuturor celor care i-au fost alaturi pe parcursul intregului an.

In anul 2014, React isi continua interventia strategica in comunitatile pe care le-a deservit in ultimii sapte ani, astfel:

  • 2000 de femei dezavantajate, din mediul rural, vor fi calificate in meserii adaptate cerintelor pietei muncii locale, prin 4 proiecte regionale ce vor fi implementate pe Axa 5.2 – POS DRU.
  • 750 de persoane cu diabet vor beneficia de asistenta in gestionarea bolii, folosind kitul Controlin.
  • 5000 de romani din comunitati izolate vor avea acces la servicii medicale de specialitate si recomandari medicale, prin intermediul telemedicinei, in Caravane mobile de diagnostic si tratament.
  • 10000 de persoane vor invata sa acorde primul ajutor la cursuri organizate la nivel national.
  • 5000 de persoane vor dona sange benevol la unitatile mobile de donare.
  • Cel mai mare Centru de transfuzii din tara va beneficia de revnovare si dotari cu aparatura de ultima generatie.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 10 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.