Asociatia Progenies este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Cristina Loghin, reprezentant al Asociatiei Progenies vorbeste despre transferul intre generatii, ca obiectiv cental al organizatiei intr-un interviu acordat proiectului Societal pentru campania „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”.

Care este misiunea asociatiei?

„Asociatia Progenies este o asociatie nou infiintata. Misiunea ei este transferul de know-how intre generatii, de la cei mai in varsta catre cei tineri si invers. Are un scop ambitios, de aceea nu are granite.”

Care este profilul publicului vostru tinta?

„Publicul tinta este cel care doreste sa fie smart dar in actiune, sa schimbe ceva, sa nu fie conformist si sa aduca o valoare care deocamdata as indrazni sa spun nu exista incorsetata in tipare in acest moment. Are la baza fundamente etice, filosofice, economice si vrea sa atraga publicul tanar dar si cel care a trecut in a doua tinerete in domeniile de cercetare. Vrea sa fie rebel, vrea sa fie nonconformist dar in acelasi timp sa pastreze si sa transmita o morala de viata, de cultura, de civilizatie.”

Ce isi propune asociatia pentru viitor?

„Vrem sa ne implicam in domeniul dezvoltarii economiei sociale dar si in protejarea mediului. Denumirea asociatiei Progenies vine din latina si inseamna „din neam in neam”, deci vorbim despre un transfer intre generatii. Noi, fondatorii ei si cei cu care incepem actiunile vrem ca ea sa nu ramana aici, ci sa mearga din generatie in generatie atat in Romania cat si in afara granitelor.”

Cristina Loghin, Asociatia Progenies

Interviul complet poate fi vizualizat aici.

—–

Seria de interviuri „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.