Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA lansează un nou număr al revistei Youth for Democracy

0

După o vară plină de evenimente, de educație nonformală și promovarea implicării active și democrației participative în rândul tinerilor, Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA lansează un nou număr al revistei Youth for Democracy!

Revista este disponibilă aici – https://adobe.ly/2lqGaTe

Cel de-al doilea număr al revistei s-a conturat în jurul ideii de solidaritate și de crearea de oportunități pentru tineri, prezentând proiecte și inițiative ale unor tineri care cred că pot construi o comunitatea sustenabilă, prin implicare și participare activă:

„Unul dintre obiectivele asumate de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA este promovarea democrației participative, implicării tinerilor în comunitate și dialogului tineri – factori de decizie.

Prin cel de-al doilea număr al revistei Youth for Democracy ne-am propus să punem în prim plan proiecte și initiative ale tinerilor gândite pentru crearea și dezvoltarea de oportunități pentru tineri, cât și pentru dezvoltarea unei comunități sustenabile.

În acest număr descoperim cum luptă tinerii pentru a trage un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice, prin inițiativa Fridays for Future, aflăm mai multe despre proiectul prin care se va realiza prima strategie de tineret a județului Prahova, cât și despre ce înseamnă munca socială. De asemenea, vă prezentăm proiecte și inițiative ADA prin care tinerii sunt implicați în comunitate și în luarea deciziilor care îi privesc, indiferent de mediul din care provin” – Bianca Cristina Butacu, coordonatorul proiectului Youth for Democracy.

Revista a fost realizată de grupul de inițiativă al proiectului Youth for Democracy, implementat de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA în perioada ianuarie – decembrie 2019 prin programul Corpul European de Solidaritate. Prin acest proiect, ADA își propune creșterea gradului de participare la viața democratică a tinerilor din județul Bacău în perspectiva alegerilor europene și naționale din 2019 și 2020, prin activități de informare și formare a competențelor democratice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.