Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Niciodată Singur – prietenii vârstnicilor readuce atmosfera de sărbătoare în viața bătrânilor singuri

0

Ca în fiecare an, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este alături de bătrânii din România pentru a le dărui sărbători fericite.

unnamed

Anul acesta, nu mai puțin de 1000 de vârstnici singuri, izolați sau cu o situație materială precară din București, Constanța, Brăila, Pitești și Ploiești vor primi de Sărbători cadouri și tichete sociale, dar și vizite ale voluntarilor care le vor readuce speranța și atmosfera de sărbătoare în case sau în căminele de bătrâni.

În București, beneficiarii de la domiciliu ai asociației vor primi vizita voluntarilor, ce vor împodobi alături de vârstnici bradul de Crăciun și le vor oferi pachete cu cele necesare pentru masa de Sărbători. Totodată, pentru 330 de batrâni din mai multe cămine de bătrâni din capitală, Moș Crăciun va sosi cu daruri, în evenimente pregătite de voluntarii asociației, dar și de voluntarii Oracle România. O acțiune de strângere de pachete de alimente în sprijinul vârstnicilor a fost inițiată și de Seneca Anticafe (str. Arh. Ion Mincu, nr. 1), iar doritorii pot lăsa cadourile lor pentru vârstnici până în această seară.

La Constanța, echipele locale de voluntari vor avea grijă ca cei 250 de vârstnici din căminul de bătrâni să aibă un Crăciun ca acasă, într-un eveniment cu daruri și colinde, ce va avea loc pe 12 decembrie.

În județul Brăila, se fac ultimele pregătiri pentru o masă în familie, organizată în a doua zi de Crăciun. Vârstnicii singuri și izolați din județ vor petrece sărbătorile alături de voluntarii Niciodată Singur. Pentru cei care nu pot ajunge, au fost pregătite 73 de cadouri și pachete.

La Ploiești, Moșul a sosit deja cu daruri pentru cei 50 de vârstnici ai Căminului Vaserly, dar și pentru beneficiarii de la domiciliu, iar la Pitești, alături de voluntarii grupului CEZ în România, 180 de bunici de la Centrul de Îngrijire și Asistență Argeș au primit sărbătorile în atmosfera colindelor.

Campania de Sărbători culmină cu tradiționalul prânz de Crăciun, organizat în București, pe 27 decembrie, la care vor participa peste 80 de vârstnici și voluntari.

Toate aceste acțiuni sunt posibile datorită generozității sponsorilor, donatorilor și partenerilor asociației. Cei care doresc să susțină cauza vârstnicilor o pot face gratuit prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei sau prin donații individuale. Detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este o organizație non-profit înființată în decembrie 2015 cu sprijinul Fundației Principesa Margareta a României și al asociației franceze les petits frères des Pauvres, ONG cu o experiență de 70 de ani în asistența persoanelor 55+. Asociația Niciodată Singur luptă împotriva izolării sociale, a sentimentului de singurătate și a sărăciei vârstnicilor din România prin mobilizarea voluntarilor și a comunităților locale. În 2016 au beneficiat de suport fizic, moral și material 1050 de vârstnici din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.