Asociaţia M.A.M.E. lansează campania „Un Milion de Steluţe”

0

Asociaţia M.A.M.E. lansează campania ” 1 Milion de Steluţe” care are ca obiectiv strângerea a 1 milion de euro, fonduri necesare pentru înfiinţarea Centrului Steluţelor – un centru de suport și recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer şi alte boli grave.

Anual, în România, sunt diagnosticați cu cancer aproximativ 500 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 16 ani, care îşi petrec mare parte din copilărie în spital. Din păcate, la noi în țară nu există programe naționale sau centre specializate care să acorde acestor copii atenție pentru perioadele dintre spitalizări.

Experiența pe care am câștigat-o de-a lungul celor 4 ani de activitate ne-a arătat că, pentru a facilita vindecarea în cazul pacienților cu afecțiuni foarte grave, nu este suficient să le fie asigurate serviciile medicale, ci este extrem de important să fie tratate și problemele de natură emoțională, relațională și materială pe care le creează specificul acestor boli.” a declarat Maria Culescu, Preşedinte Asociaţia M.A.M.E.

mameAnual, Centrul Steluțelor va oferi gratuit pentru aproximativ 200 de copii grav bolnavi, exerciţii de recuperare medicală, consiliere psihologică, terapie emoţională prin artă şi joc, activităţi educative şi ajutor material la nevoie.

Centrul Steluțelor va includeun cabinet dotat cu aparatură de recuperare medicală, un cabinet de consiliere psihologică, o sală în care se vor desfășura atelierele de terapie emoțională şi activitățile educative, o bucătărie, o sală de mese, un spațiu de depozitare, doua grupuri sanitare. În funcție de amplasarea în teren, intenționăm ca, în timp, să construim și un loc de joacă.

Suportul și atenția de care vor beneficia copiii în centru îi va ajuta să depășească dificultățile asociate tratamentului greu de suportat și le va ușura tranziția spre o viață activă după plecarea din spital. Acest lucru este extrem de important pentru copiii care au ajuns să se îndoiască de propriile abilități și calități ca urmare a afecțiunii de care suferă.” a declarat Andreea Tache, responsabil proiect.

Cei care doresc să sprijine înfiinţarea Centrului Steluţelor, pot face donaţii:

– în contul bancar RO03BTRL04401205N75044XX deschis la Banca Transilvania, titular Asociaţia M.A.M.E., CUI 25454339;

– online prin intermediul serviciului specializat Euplatesc.ro, pe site-ul www.asociatiamame.com sau prin metoda paypal în contul office@asociatiamame.com

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.