Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Help Autism devine partener charity la Palatul Vechiturilor

0

Donează un obiect la Palatul Vechiturilor, ți se va întoarce un zâmbet!

Începând cu luna august 2014, Asociația Help Autism a devenit partener charity al Palatului Vechiturilor. Astfel, donațiile primite de magazin vor fi puse la vânzare cu scopul de a strânge fonduri pentru programele dedicate celor 170 de copii cu autism care urmează intervenție terapeutică de recuperare la Asociația Help Autism.

 banner_FB_helpautism_palatulvechiturilor.jpg

Sunt acele lucruri mici sau mari care nu-ți mai trebuie, de care te încurci prin casă dar de care parcă nu te-ai despărți decât dacă altcuiva i-ar prinde bine. Fie că este vorba despre un ceas, un magnetofon, un colier, o mașină de scris, o cameră foto, cărți, jucării ori mobilier cu iz de veșnicie, acum le poți duce la Palatul Vechiturilor (Șoseaua Mihai Bravu 192 – 194, București) și ți se va întoarce un zâmbet. Obiectele donate la magazin vor fi puse la vânzare cu scopul de a strânge fonduri pentru programele derulate de Asociația Help Autism.

În fiecare zi, Danuț vine la Centrul Help Autism și face „lecții” pentru a înțelege lumea noastră. Așa învață și alți 169 de copii cu tulburare din spectrul autist cărora Asociația Help Autism le susține terapia de recuperare zi de zi, an de an. Autismul este o tulburare de dezvoltare care se manifestă la 1 din 100 de copii în jurul vârstei de 1 an. Diagnosticul inițial și modul diferit în care fiecare copil asimilează noi informații transformă procesul de recuperare al copilului cu tulburare din spectrul autist într-unul individualizat, un parcurs lung străbătut de terapeutul ABA alături de copil și cu susținerea familiei.

Palatul Vechiturilor este un shop concept bazat pe ideea unui mix între atmosfera unui magazin second-hand și diversitatea târgului de vechituri. Aici poți cumpăra zilnic tot felul de lucruri…atât vechi cât și noi, tipice târgurilor duminicale. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.