Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Help Autism, alături de lanțul de magazine Profi, salvează destine!

0

„Salvează-mă, sunt doar un copil! Autismul îmi fură viaţa”, este proiectul Asociației Help Autism, și îndemnul pe care, în perioada 17 august-25 octombrie, l-am transmis tuturor celor ce au trecut pragul magazinelor Profi, în cadrul campaniei “Împreună cu tine, PROFI salvează destine!”, organizată de marele retailer.

poza conferinta

„De 5 ani, Asociația Help Autism luptă pentru a oferi șansa la o viață obișnuită copiilor cu tulburări din spectrul autist și ne dorim ca in acest efort să ne fie alături întreaga comunitate. Proiectele în care ne implicăm crează contextul pentru conștientizarea autismului, sensibilizarea comunității cu privire la dificultățile integrării copiilor cu TSA și sunt totodata un îndemn la implicare.”, spune Daniela Bololoi, președintele Asociației.

Timp de 11 săptămâni, clienții magazinelor Profi, în urma cumpărăturilor realizate, au scanat bonul și au acordat voturi proiectelor cu care au rezonat. Mulţumim tuturor celor ce ne-au dăruit din timpul lor şi ne-au demonstrat, încă o dată, că fiecare gest, oricât de mic, poate face diferenţa.

“Campania “Împreună cu tine, PROFI salvează destine!” a ajuns la final și încheiem prin a spune că a acționa înseamnă a dărui. Prin implicarea dumneavoastră, în cele 350 de magazine Profi au fost scanate 1 684 313 de bonuri fiscale și în modul acesta am reușit să ajutăm 3 asociații caritabile.” declara PROFI România în încheierea conferinței de anunțare si decernare a premiilor, ce avut loc joi, 5 octombrie.

Astăzi, câteva sute de mii de gesturi mici înseamnă 50.000 de lei dăruiţi copiilor cu autism, aflaţi în terapie în centrele Help Autism. Datorită voturilor voastre şi implicării voluntarilor şi echipei de proiect, pe tot parcursul campaniei, putem, astăzi, să asigurăm plata salariilor pentru 2 terapeuţi din centrele noastre, timp de aproape un an.

Asociația Help Autism se implică activ de 5 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 5 centre, o filială și la domiciliu, Asociația Help Autism – www.helpautism.ro, desfășoară activități de lobby, parteneriate public-private și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.