Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia Femeilor din Romania este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

De-a lungul a 12 ani de existenta, Asociatia Femeilor din Romania, este lider al miscarii de femei si militeaza pentru un statut corespunzator al femeilor din Romania. Peste 9.550 de membre sunt active sau beneficiaza de programele sale in cele 20 de filiale din tara.

Liliana Pagu, presedinte si fondator al Asociatiei Femeilor din Romania vorbeste intr-un interviu realizat de Societal, pentru campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”,  despre capacitatea ONG-urilor de a modela mentalitatile si de a contribui la dezvoltarea durabila a societatii.

Ce tipuri de proiecte realizeaza Asociatia Femeilor din Romania?

“Anul acesta suntem parteneri de proiect intr-un program de valorizare a femeilor din mediul rural; (…) suntem de asemenea parteneri intr-un proiect strategic inceput in 2009 privind fenomenul de mobbing. Proiectul se numeste foarte sugestiv “Femeia conteaza”. Mobbingul inseamna agresiune psihologica la locul de munca. Probabil fiecare dintre noi a trecut prin aceste stari dar n-a stiut ca se numeste in felul acesta. Se va face un centru pentru victimele mobbingului, acest centru va reusi sa le sustina moral ca ele sa nu isi piarda locul de munca si va face in asa fel incat legislativ sa existe un amendament la legea violentei care nu cuprinde decat violenta domestica si hartuire sexuala la locul de munca. Ei bine, e vorba de hartuire psihologica care trebuie stopata.”

 

Care este rolul ONG-urilor in promovarea temelor de responsabilitate sociala?

“Au trecut 20 de ani de la Revolutie, putem vorbi mult mai mult despre responsabilitate sociala, putem vorbi despre implicare in societate, putem vorbi despre ideea de bine in spiritul democratic al unei tari normale.”

“Din anul 2000 cand am intrat in familia promotorilor educatiei adultilor pot sa spun ca actorii sociali, organizatiile neguvernamentale, miscarea femeilor fac lumina in Romania. Nu atat de mult pe cat ar trebui sa faca ceilalti actori sociali. Din pacate parteneriatul intr-un stat de drept intre public, privat, non-profit si profit functioneaza mai greu, asa ca noi, prin aceste programe, reusim sa dovedim ca se poate. Cetatenii Romaniei pot fi educati, doresc sa fie educati si sa se implice mai mult in comunitate (…) iar Romania este minunata, insa din pacate prost guvernata, asa ca noi, neguvernamentalii trebuie sa facem ordine atat cat putem in jurul nostru.”

Mai multe informatii despre AFR pe site-ul oficial al Asociatiei.

Interviul complet cu Liliana Pagu poate fi urmarit pe pagina www.societal.ro

Despre campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Cum se pot implica ONG-urile? Mai multe detalii aflati pe pagina campaniei!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.