Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia Dunare.EDU este „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Daria Catalui, vicepresedinte al Asociatiei Dunare.EDU vorbeste in cadrul unui nou interviu „Non-Profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” despre scopul si proiectele Asociatiei, dar si despre implicarea tinerilor in proiectele desfasurate.

Cu ce se ocupa Asociatia Dunare.EDU?

„Asociatia si echipa cu care lucrez activeaza pe dezvoltare regionala in toate tarile prin care trece Dunarea si tarile de la Marea Neagra. Scopul nostru este cooperarea regionala pe proiectele de tineret.”

 

Ce tipuri de proiecte desfasurati si ce implica acestea?

„De exemplu, in 2010 cel mai drag proiect a fost faptul ca timp de o luna am fost in toate cele 13 judete prin care trece Dunarea si am facut seminarii pe tema unui stil de viata sanatos, dar si pe new media – cum pot folosi tinerii blogurile si retelele de socializare. In cadrul unui alt proiect, care a implicat sapte tari dunarene, am creat filme de scurt metraj pe stilul de viata sanatos. In toate proiectele ne gandim la dezvoltarea durabila, iar abordarea noastra este „tineret in toate politicile”. Nu poti fii sustenabil daca nu implici tinerii.”

Daria Catalui, vicepresedinte al Asociatiei Dunare.EDU

Interviul complet poate fi urmarit aici.

 

Seria de interviuri „Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal invita organizatiile societatii civile la un dialog pe tema dezvoltarii durabile pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Startul campaniei este dat de 30 de ONG-uri, care explica intr-o serie de interviuri care este contributia lor la dezvoltarea durabila. Campania invita toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal sa promoveze principiile dezvoltarii durabile. Detaliile despre cum se pot implica ONG-urile sunt disponibile pe pagina campaniei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.