Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Curtea Veche și Horia Brenciu, întâlnire cu elevii din județul Dolj despre importanța lecturii

0

Echipa Asociației Curtea Veche alături de reprezentanții Azomureș și Biz Solutions SRL vor oferi 1.400 de cărți către 2 instituții școlare din localitățile Amărăștii de Jos și Dobrotești, județul Dolj. Totodată, elevii vor primi, din partea Herlitz România, și câte un set de rechizite școlare. Donația de carte va avea loc marți, 24 noiembrie, în cadrul unui eveniment organizat la Centrul cultural din comuna Amărăştii de Jos (ora 11.00) la care vor participa cadrele didactice, elevii și părinții acestora. În cadrul acestei întâlniri vor lua cuvântul: Horia Brenciu (artist, cântăreț, actor, prezentator de televiziune și jurat X FACTOR), Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Mihai Aniței (director general, Azomureş), Narcis Niţă (director, Biz Solutions SRL) și Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral) care va susține un moment de lectură interactiv inspirat din povestea celebrului Gulliver în Țara Uriașilor. Oficiile de gazdă vor fi realizate de doamna Modan Violeta, directorul școlii generale din Amărăştii de Jos. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Horia Brenciu, Azomureș și Biz Solutions SRL au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche. << Datorez multe cărților! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vieții personale și profesionale și cred că este important să încurajăm cititul de plăcere în rândul celor mici. În România sunt copiii cărora părinții le cumpără multe cărți care rămân nedeschise pe raftul bibliotecii. Pe de alta parte, tot in țara noastră sunt și copii care și-ar dori enorm să citească, dar nu au acces la volumele potrivite vârstei. Cred că avem obligația morală, ca adulți, să ne implicăm în viitorul noilor generații și să le oferim dreptul la o educație mai bună. M-am alăturat cu mare drag cauzei Asociației Curtea Veche și susțin programul național de lectură “Cărțile Copilăriei” pe care îl propune publicului. >> declară Horia Brenciu despre implicarea în proiect.

Foto_AsociatiaCurteaVeche
<< Prin îngrășămintele minerale pe care le realizăm la Tîrgu Mureș avem o relație specială cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esențiale în dezvoltarea culturilor agricole și implicit a fermelor și a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă să lucreze și să locuiască într-un mare oraș. România are în continuare nevoie de oameni care să muncească în agricultură. Copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare pentru că că nu învață într-o școală de renume, de oraș. Susținem programul național “Cărțile Copilăriei” pentru șansa pe care o oferă fiecărui copil de a decoperi lectura. >> declară domnul Mihai Aniţei (director general, Azomureş). << Sunt de părere că lectura trebuie încurajată încă din primii ani de şcoală pentru că reprezintă baza educaţiei şi punctul de pornire către o viaţă mai bună. Susţin inițiativa Asociaţiei Curtea Veche şi încurajez toți antreprenorii să se alăture acestei campanii și să se implice în comunitatea în care își desfășoară activitatea pentru a forma cititorii de mâine și şi implicit noua generație. Ar trebui să conștientizăm din ce în ce mai mult cât de importantă este lectura și educația indiferent de meseria pe care o alegem. >> declară domnul Narcis Niţă (director, Biz Solutions SRL). Evenimentul organizat în județul Dolj face parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Parteneri: Azomureș, Biz Solutions SRL, Herlitz România și Sameday Courier.
Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.
Pentru informații suplimentare:

Valentina Roman
Director executiv Asociația Curtea Veche
E-mail: valentina.roman@curteaveche.ro
Tel.: 0741 033 934

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.