Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Creștem România Împreună anunță lansarea campaniei de împădurire intitulată «Plantează În România»

0

Prin această inițiativă ne propunem să desfășurăm cea mai mare acțiune de împădurire de până acum, de pe teritoriul țării noastre. Campania va avea loc în trei etape: prima etapă va cuprinde atragerea colaboratorilor, voluntarilor, susținătorilor și insituțiilor statului care se vor implica direct sau indirect în acțiunea de plantare. A doua etapă, cu sprijinul din partea voluntarilor și a donatorilor, va conține o componentă educativă – implementarea proiectului Ora Verde în sistemul de învățământ din România; și cea de-a treia etapă, depășirea recordului mondial la plantat de puieți, în anul 2017.

12644732_917690041601859_4639229642393718026_n
Lansăm campania în contextul în care țara noastră se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită de păduri, față de 32,4% media europeană. Ne clasăm astfel pe locul 13 în Europa și pe locul 10 în ceea ce privește suprafața de pădure raportată la numărul de locuitori – 0,30 ha/locuitor, primele poziții fiind ocupate de ţările nordice (Finlanda, Suedia şi Norvegia).

Ne dorim implicarea tuturor factorilor de decizie – Ministerul Mediului, Regia Națională a Pădurilor Romsilva (RNP), Ocoalele Silvice de stat și private din țară, cărora le punem la dispoziție toate platformele noastre virtuale, astfel încât să putem conlucra la împădurirea zonelor cele mai afectate de despăduririle abuzive și ilegale. Pădurea trebuie să rămână «uzina vie a vieții», după cum o definea marele apărător al pădurilor, academicianul Marin Dracea.

Obiectivele noastre sunt acelea de a reface perdelele forestiere – acum distruse -, de a ameliora situația terenurilor degradate și de a contribui la educarea românilor. Ne dorim, de asemenea, ca această acțiune să fie una prin care să demonstrăm unitatea națională, invitând pe această cale să ni se alăture toți cei preocupați de viitorul pădurilor, fie că vorbim de indivizi, ONG-uri sau diverse instituții private sau publice. Păduri sănătoase înseamnă mai puține alunecări de teren, mai puține inundații și nu în ultimul rând, conservarea biodiversității, a habitatelor și grija față de sănătatea oamenilor.

agora

Vă așteptăm și pe voi să vă alăturați campaniei noastre!

Pe site-ul campaniei www.planteazainromania.ro vor fi publicate, în timp real, date referitoare la parteneri, modalități de implicare – voluntariat, donații- și numărul de arbori care se vor planta, în funcție de noi toți. De asemenea, ne puteți accesa cu ușurință și pe pagina de Facebook Plantează în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.