Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia Colegiul Pacientilor solicita urgent Guvernului, Ministerului Sanatatii si Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene alocarea a 10% din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență pentru construcția si dotarea de spitale publice noi în România

0

Asociatia Colegiul Pacientilor solicita urgent Guvernului, Ministerului Sanatatii si Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene alocarea a 10% din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență pentru construcția si dotarea de spitale publice noi în România, care să asigure îngrijire medicală în condiții normale, umane si de siguranță pentru cetățenii României, cetățeni europeni.

Spitalele existente sunt vechi , cu infecții nosocomiale în pereți, cu saloane mici, neconforme ce nu permit evacuarea de urgență și în siguranță a pacienților, iar structurile de construcție ale acestora sunt incompatibile cu regulile de avizare ISU. În România exista județe întregi în care niciun spital nu are aviz de securitate la incendiu, iar zeci de spitale au recomandare de relocare de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
Mor oameni nevinovati sau arsi de vii in spitalele publice, iar statul român de 30 de ani  eșuează constant în a gasi solutii.

„Astăzi, Europa da o șansă sănătății noastre și cetățenilor României, iar decizia corectă din partea autoritatilor ar fi alocarea urgenta a unei sume din Fondul de Redresare și Reziliență post covid pentru construcția spitalelor. Ce poate fi mai urgent si mai important de redresat decat conditia spitalelor romanesti?

Asociatia Daruieste Viata a demonstrat ca poate fi construit un spital complet nou, cu 30 de milioane EUR, făcând dovada unei execuții bugetare corecte și realism în proiect.

Prin alocarea a 10%  din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență (respectiv 3 mld de euro) autoritatile romane ar putea construi pana la 100 de spitale noi in Romania.

E dreptul cetatenilor romani de a fi tratati după standarde europene și obligația autorităților, conform Constituției, să garanteze ocrotirea sănătății lor.”- Andreea Duminicioiu – Director proiecte monitorizare investitii infrastructura medicala, Asociatia Colegiul Pacientilor.

Cetatenii asteaptă din partea Guvernului României și a Ministerului Sănătății reforma atât de necesară din sistemul de sănătate și asigurarea accesului la un sistem public de sănătate modern si eficient.

Exista deja o petitie nationala unde cetatenii semneaza pentru spitale noi, sustinand aceasta cauza. Poate fi semnata accesand link-ul: https://campaniamea.declic.ro/petitions/100-de-spitale-pentru-redresare

Asociația Colegiul Pacienților solicită Guvernului României, Ministerului Sănătății și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene să pună cu prioritate pe agenda publică acest demers și să actualizeze Planul Național de Redresare și Rezilientă, prin includerea acestei propuneri.

Despre Colegiul Pacientilor

Suntem o asociație de pacienți, organizație nonguvernamentală ( ONG ) cu reprezentativitate națională, cu 19 Sucursale si peste 7000 de membri, născută din dorința de a pune interesele oamenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătate.

Asociatia Colegiul Pacientilor isi propune sa fie o prezenta activa in societate si sa reprezinte cu demnitate si diligenta drepturile pacientilor si accesul universal la servicii medicale de calitate.

Pentru mai multe informatii despre proiectele organizatiei puteti accesa www.colegiulpacientilor.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.