Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Ascendis a oferit traininguri pro-bono pentru 740 de profesori, elevi și voluntari ONG

0
  • În prima jumătate a anului 2019, asociația înființată de Ascendis, cel mai mare furnizor de programe de formare și dezvoltare organizațională din România, a oferit pro-bono training și coaching pentru 740 de cadre didactice, elevi și studenți, precum și voluntari și angajați din ONG-uri din educație.

Asociația Ascendis a oferit pro-bono servicii de training pentru 11 unități de învățământ și 7 ONG-uri. Este în continuare în căutare de parteneri pentru a dezvolta programe educaționale care să ajute comunitatea și echipele.

Pe lângă sesiuni de training si dezvoltare, Asociația Ascendis a dezvoltat programe de consiliere vocațională și orientare în carieră pentru liceeni, programe de microlearning digital pentru profesori, a oferit 2 burse pentru studii liceale și a oferit evaluări de inteligență emoțională pentru studenții la Științele Educației.

Temele de training au fost: gândire strategică, dezvoltarea echipelor, inteligență emoțională, comunicare, management de proiect, managementul riscului, managementul timpului şi leadership. Formele de învățare au fost diverse: cursuri, simulări de business, activități de teambuilding, chestionare şi workshopuri dedicate, participarea ca speakeri la diferite evenimente sau coaching.

Cursurile oferite de Asociația Ascendis în prima jumătate a anului au reunit 740 de participanți: 450 dintre aceștia au fost elevi și studenți, 320 de cadre didactice și peste 50 de voluntari și membri ONG.

Am reușit să acoperim zone geografice diverse: București, Botoșani, Craiova, Dâmbovița, Iași, Cluj, Călărași, Galați, Ploiești. Față de anul trecut, când am oferit multe zile de training pentru voluntari și membri din diverse ONG-uri din domeniul educației, anul acesta ne-am concentrat eforturile pentru a dezvolta parteneriate de durată cu unități de învățământ, unde, cumulat, vorbim de impact indirect asupra câtorva mii de elevi. Am investit mai mult timp pentru a le înțelege contextul. Încercăm să găsim împreună soluții și perspective diferite despre cum poate fi modelat procesul educațional și mediul în sine. Există un potențial imens pentru educație, sustenabilitate, dezvoltare şi implicare. Vedem deseori însă suprasolicitare şi provocări specifice lucrului în echipă şi lipsei de resurse, dar și multă pasiune și energie. Am întâlnit oameni minunați și motivați să construiască un învățământ de calitate, oameni pe care ne bucurăm să îi putem sprijini”, spune Carmen Ciuraru, Director Executiv al Asociației Ascendis.

Ascendis, liderul pieței de training și dezvoltare profesională în România, a început activitatea Asociației Ascendis în 2018, ca proiect de CSR prin care sprijină educația. Asociația vizează in continuare parteneriate cu școli și organizații care activează în zona educației, oferind consiliere și formare pentru specialiști în educație din diferite sisteme și pentru elevi și studenți. Echipele interesate de programe de formare sau consiliere sunt așteptate să apeleze la sprijinul trainerilor Ascendis la emailul office@asociatia-ascendis.ro

www.asociatia-ascendis.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.