Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artă pentru educație: 30 de copiii susțin concertul caritabil #TotiCopiiiPeScena, la Teatrul Național București pentru a strânge laptopuri necesare copiilor nevoiași pentru școala online

0

Un grup de 30 de copiii din satele românești susținuti de fundațiile World Vision România și Viață și Lumină va susține luni, în prima zi de școală, un concert caritabil, cu scopul de a strânge 230 de laptopuri pentru elevii nevoiași care încep școala online fără să aibă un astfel de dispozitiv.

Evenimentul #ToțiiCopiiiPeScenă, #ToțiCopiiiLaȘcoală este organizat de Children’s Hub şi World Vision România şi îi are ca parteneri principali pe UniCredit Bank, Teatrul Național București și Festivalul Enescu.

Cei 30 de copii din medii vulnerabile vor performa în sincron cu arta digitală, dar fără spectatori în public. Ei vor interpreta la instrumente și vocal în numele altor 230 de copii care au nevoie de laptopuri pentru a-și continua educația online, în cazul în care școala se va închide din nou.

Pandemia de COVID -19 a modificat și formatul spectacolului care reunea pe scenă câteva sute de copii: prestația lor live va fi înlocuită de recitalurile pe scenă sau virtuale ale copiilor beneficiari ai fundațiilor World Vision România și Viață și Lumină.

Copiii sunt cele mai importante proiecte”, spune regizoarea de teatru și film Carmen Lidia Vidu, primul ambasador al spectacolului din acest an și cea care a gândit proiecțiile multimedia din spectacol.

Programul ediției din acest an include: 

  • Corul copiilor Fundației „Viață și Lumină” din București acompaniați instrumental  

  • Proiecții multimedia realizate de Carmen Lidia Vidu, regizoare de teatru și film 

  • Recital LIVE Ansamblul de percuție Young Beats – Cantus Mundi, creat și coordonat de muzicianul Zoli Toth 

  • Recital de pian Flavius Duma, World Vision România, live 

  • Recital de vioară Georgiana Baran, World Vision România, live  

  • Recital de flaut Cipriana Chechedi, World Vision Romania, live 

  • Recital de mandolină Andreea Gherman, World Vision România, înregistrare digitală 

  • Proiectarea digitală a copiilor și ambasadorilor care ne urmăresc de acasă 

Toate momentele artistice vor fi difuzate prin LIVESTREAMING pe paginile de Facebook Children’s HUB, World Vision România și preluate ulterior de George Enescu Festival.  

Accesul la conţinutul online integral al spectacolului este gratuit, dar vă invităm, din drag pentru actul artistic al copiiilor și pentru susținerea cauzei să donați pentru achiziția celor 230 de laptopuri fie direct pe Facebook aici, fie prin SMS, 2 Euro trimițând un mesaj la 8838 cu textul LAPTOP. Pentru donații corporate sau prin transfer bancar aveți la dispoziție contul IBAN RO72 BACX 0000 0011 7111 3001, deschis la UniCredit Bank România. 

Ediția din acest an a spectacolului #ToțiiCopiiiPeScenă, #ToțiCopiiiLaȘcoală este a tuturor. La finalul spectacolului, în locul aplauzelor vom proiecta gândurile voastre bune. Le așteptăm pe adresa coloreaza.viata.ong@gmail.com sub formă de fotografii sau video-uri. Este un manifest adus curajului, bucuriei și iubirii pentru artă și cultură”, spun organizatorii. 

Spectacolele #TotiCopiiiPeScena reprezintă un manifest pentru accesul egal al copiilor la artă, cultură și educație, iar această ediție specială va rămâne una de referință pentru cele viitoare, reușind să transforme #TotiCopiiiPeScena într-un spectacol al tuturor, întrucât toți copiii și toți spectatorii acestora se vor afla, virtual, pe scenă.  

 

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 30 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,

http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.