ARTA 6-7, 2012

0

Acest număr dedicat fotografiei îşi propune să ofere o posibilă imagine sintetică asupra multiplelor modalităţi în care este înţeleasă şi folosită în România această artă dominantă, ”imperialistă” a actualităţii, în toate înţelesurile ei artistice, culturale, mediatice.

ARTA a invitat pe cei mai cunoscuţi artişti, critici şi curatori care s-au ocupat cu precădere de zona fotograficului în mediul românesc, să colaboreze la un număr dens din toate punctele de vedere. Cei doi coordonatori ai dosarului principal – Iosif Király şi Simona Dumitriu – au propus o secţiune transversală printr-un arhipelag de modalităţi de utilizare a acestui mediu omniprezent: de la istoria pre- şi post- 1989 a acestui gen destul de recent în câmpul vizual românesc, la prezentarea secţiilor de fotografie de la principalele universităţi de artă din România; de la proiecte concrete ale unor artişti renumiţi, la dosare de prezentare ale unor artişti încă tineri sau debutanţi; de la eseuri şi texte teoretice româneşti şi străine despre fotografie, la trecerea în revistă a felului în care aceasta este folosită în cercetarea interdisciplinară. Dacă la toate aceste abordări adăugăm interviurile, cronicile de artă românească şi internaţională, recenziile de carte de artă şi ancheta de artă – toate dedicate în bună măsură aceluiaşi numitor comun al numărului – atunci imaginea propusă de ARTA asupra modului complex, deopotrivă făţiş şi insidios, autoritar şi problematic, în care fotografia domină şi permează azi scena vizuală românească, într-o dublă mişcare de ruptură şi continuitate cu propria sa tradiţie, devine consistentă şi credibilă.

Concept grafic: Corina Gabriela Duma

Producţie: Igloomedia

Distribuţie: FAB Group Associates

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.