Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ART4FREEDOM o expoziţie extraordinară de artă online a elevilor de liceu din şapte oraşe din România

0

ART4FREEDOM o expoziţie extraordinară de artă online a elevilor de liceu din şapte oraşe din România

Peste o sută de opere de artă create de tineri din România pentru sensibilizarea publicului în ceea ce priveşte lupta împotriva traficului de persoane şi a sclaviei moderne.

ART4FREEDOM – Susţinut de BANCPOST în colaborare cu THE NO PROJECT, o campanie de educare la nivel mondial împotriva sclaviei.

BANCPOST, alături de partenerii săi, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), The NO Project (Global), ADPARE şi eLiberare şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale din România, lansează  ART4FREEDOM o expoziţie de artă online care se concentrează pe lupta împotriva traficului de persoane.

1275192_719952291364221_508976004_o

ART4FREEDOM

http://www.thenoproject.ro/expozitie/

www.facebook.com/thenoprojectromania

ART4FREEDOM cuprinde peste o sută de lucrări ale elevilor de la licee de artă şi cluburi de tineret din Alba-Iulia, Bucureşti, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Roman şi Timişoara.

Dl. Anthony C. Hassiotis, Preşedinte Executiv şi CEO al Bancpost şi Country Manager declara: „Arta poate comunica idei şi emoţii într-un mod care ajunge în mod direct la mintea şi inimile oamenilor. Acesta este motivul pentru care lucrările de artă şi viziunile artistice ale elevilor care au aderat la proiect au puterea să genereze un impact puternic asupra vizitatorilor online şi offline ai expoziţiilor organizate pe parcursul campaniei şi, în acelaşi timp, să devină o sursă de inspiraţie pentru alţi tineri artişti. Acesta este, de fapt, scopul campaniei noastre: de a informa, de a inspira şi de a motiva tinerii să acţioneze proactiv împotriva sclaviei moderne, prin talentul, pasiunea şi energia lor, pentru ca lumea să afle despre acest fenomen”. Continuând: „Libertatea este lucrul cel mai preţios pe care îl avem, în absenţa sa nu mai poate fi construit nimic. Traficul de persoane este o infracţiune care afectează demnitatea persoanelor şi degradează comportamentul uman. Energiile întregii societăţi trebuie să acţioneze împreună împotriva acestuia. „

Directorul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, domnul comisar de poliție, Romulus Nicolae UNGUREANU, afirmă, „Tinerii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii: peste 30% din persoanele traficate au vârste sub 18 ani. Prin urmare, este firesc să direcţionăm o parte semnificativă din acţiunile noastre de prevenire către tineri, ajutându-i să recunoască semnalele de avertizare şi ajutându-i să se protejeze, atât pe ei cât şi pe cei din jur. În acelaşi timp, tânăra generaţie dispune de o cale directă de comunicare, bazată pe valori şi principii comune, astfel încât lucrările tinerilor artişti sunt foarte bine primite de către alţi tineri. Proiectul a demarat anul trecut cu mai multe seminarii şi ateliere de lucru multimedia în Bucureşti şi a continuat în prima parte a acestui an când am organizat, împreună cu partenerii noştri şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, un road show în liceele de artă din 7 oraşe din România. Dorim să le mulţumim elevilor care au participat la acest proiect, precum şi cadrelor didactice, care pot înţelege şi pot să evalueze cel mai bine modul în care trebuie să prezinte informatia despre această formă de sclavie modernă în rândul tinerilor.”

„A fost o adevărată onoare şi plăcere să colaborăm cu astfel de parteneri dedicaţi în România. Prin sprijinul nepreţuit al Departamentului de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) al Bancpost şi cu expertiza împotriva traficului de persoane a ANITP, ADPARE şi eLiberare, am reuşit să ajungem la tineri într-un mod care rezonează cu interesele şi abilităţile lor. Apreciem şi le mulţumim directorilor de şcoli şi educatorilor care au avut curajul şi integritatea să combată această infracţiune în clasele lor. Dar poate cel mai important – adresăm sincere mulţumiri tuturor elevilor cu care am avut privilegiul de a lucra. Voi sunteţi agenţi ai schimbării „-. Echipa globală The NO Project

„Aceasta campanie m-a ajutat să fiu mai atentă la ce se întâmplă în jurul meu. Tinerii trebuie să cunoască detalii despre acest fenomen pentru că trebuie să ne protejăm atât pe noi, cât şi pe prietenii noştri. Sunt pasionată de dans şi artă şi mi-a făcut o deosebită plăcere să aud despre ceea ce au făcut alţi tineri pentru combaterea traficului. Această campanie este uimitoare.” Diana, 15 Ploieşti

Cum a apărut ART4 FREEDOM?

Proiectul ART4FREEDOM a fost lansat în septembrie 2013, la Strada de C’Arte din Bucureşti. Evenimentul public ce a durat o săptămână a inclus seminarii interactive educative orientate spre tineret privind traficul de persoane, seminarii inovatoare multimedia, sesiuni de portretistică „Oameni liberi”, ateliere de desen organizate de artişti şi instalaţii de artă şi de film orientate spre tineret împotriva traficului de persoane. La începutul anului 2014, ART4FREEDOM s-a extins pentru a include o colaborare cu cadre didactice şi licee de artă din şapte oraşe din România. Inspiraţi de seminariile multimedia derulate în şcolile lor, elevii au contribuit apoi la ART4FREEDOM prin artă, fotografie, dans şi film.

Despre The NO Project

The NO Project este o campanie educativă anti-sclavie la nivel mondial, care vizează sensibilizarea tinerilor cu privire la traficul de persoane prin artă, muzică, film, dans, sport, educaţie şi social media. The NO Project apreciază puterea şi abilităţile tinerilor de a influenţa atitudini şi de a schimba comportamente. În centrul campaniei se află capacitatea şi disponibilitatea lor de a se confrunta cu cei care susţin cererea pentru traficul de persoane  The NO Project este susţinut de timpul, abilităţile şi experienţa cetăţenilor şi partenerilor, dedicaţi eradicării sclaviei umane şi include elevi, profesori, avocaţi, jurnalişti, cercetători universitari, artişti, dansatori, muzicieni, scriitori, actori, mass-media şi consultanţi de management. Pentru mai multe informaţii accesați: www.thenoproject.org.

În România, iniţiativa este susţinută de Bancpost, în colaborare cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) şi ONG-uri care activează în acest domeniu – ADPARE şi eLiberare.

În prezent, între 20 şi 30 de milioane de persoane, inclusiv copii, sunt supuse sclaviei în întreaga lume. Victimele infracţiunii de trafic de persoane sunt exploatate în numeroase moduri care includ exploatarea sexuală comercială, aservirea domestică, turismul sexual online, cerşitul forţat, furtul forţat, munca forţată în fabrici, în construcţii şi în agricultură, în producţia de ceai, cafea şi cacao, muncă forţată la ţesutul de covoare, minerit şi pescuit.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.