Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ARSIT provoacă studenții la competiție: “Idei de reformă fiscală”

0

 

Asociația pentru Reformarea Sistemului de Impozite și Taxe (ARSIT) lansează în luna martie primul program de susținere a educației fiscale în învățământ.

Studenții sunt invitați să își expună propria viziune asupra felului în care se poate reforma sistemul fiscal, depunând eseuri pe această temă, în cadrul competiției “Idei de reformă fiscală”.

« Fiscalitatea este o componentă fundamentală a economiei românești și poate fi un job extrem de provocator pentru tinerii care astăzi își finalizează studiile. Susținem educația fiscală în învățământ și încurajăm tinerii să aibă propria lor viziune asupra acestui domeniu, care necesită o reformare puternică, dacă ne dorim ca România să aibă un sistem fiscal coerent, stabil și predictibil », explică Delia Cataramă, Director Executiv ARSIT. 

Fiecare proiect trebuie să cuprindă, in maximum 1000 de cuvinte, următoarele elemente:

– ideea de reformă fiscală/ce vizează această reformă

– ce implementări legislative/administrative presupune

– prezentarea avantajelor/ dezavantajelor

Comisia de selecție care va evalua proiectele este formată din reprezentanți ai mediului de afaceri, ai companiilor de consultanță, ai reglementatorilor și ai mediului academic:

–          Lucian Țâțu, Director Departament Finanțe, Academia de Studii Economice București
Octavian Radu, Președinte ARSIT

–          Dan Manolescu, Secretar de Stat, Ministerul Finantelor Publice

–          Ionuț Simion, Partener Consultanță Fiscala, Pricewaterhouse Coopers

–          Alin Chitu, Tax Partner, Țuca Zbârcea & Asociații Tax

–          Gabriel Sincu, Partener Head of Tax & Outsourcing, Mazars România

Competiția se adresează studenților din ASE de la orice facultate sau formă de învățământ si este deschisă până pe 4 mai 2013, eseurile trebuind transmise electronic la adresa: office@arsit.org.ro

Rezultatele vor fi anuntate public pe 15 mai 2013, iar cele mai bune idei vor fi premiate cu câte un stagiu de practică oferit de către PricewaterhouseCoopers,  Țuca Zbârcea & Asociații Tax și Mazars România.

Mai multe informații sunt disponibile la: http://www.arsit.org.ro/fiscalitatea-ca-superjob.html

857_Afis_conferinta_fiscalitatea_ca_superjob

 

Despre ARSIT

ARSIT este o organizație non-profit care s-a înființat din dorința de a reprezenta vocea contribuabilului român. Misiunea noastră este: Să impunem respect față de contribuabil și pentru banul plătit de acesta!

ARSIT este membră a Taxpayers Association of Europe – Asociația Contribuabililor din Europa -, o federație formată din asociații ale plătitorilor de impozite și taxe din 31 de state europene, având peste un milion de membri și militând pentru stimularea eficienței și economiei în sistemul public, pentru o societate cu impozite mici și libertate individuală mare.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.