Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aproape de record – un milion de kg de deseuri electrice colectate de Patrula de Reciclare in Romania!

0

”Hai să facem un milion ! Dă gratis un telefon !”

Toți putem contribui la recordul ecologic al tinerilor din Patrula de Reciclare, doar debarasându-ne de deșeurile electrice ! Preșcolarii, elevii și profesorii din programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare au reușit să convingă românii să colecteze responsabil peste 850.000 de kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) până astăzi.

unnamed

Toți cei care predăm deșeuri electrice printr-un apel gratuit la TelVerde 0800 444 800 în beneficiul Patrulei de Reciclare creștem șansele echipelor participante – din fiecare județ și din București – la unul din premiile naționale ale ediției.

Există și câteva ”bonusuri” cum ar fi faptul că, prin acest gest, contribuim direct la atingerea unui record în educația de mediu din România. Apoi, dovedim că suntem capabili să respectăm standardele europene de mediu. De asemenea, ne debarasăm legal și responsabil de deșeuri periculoase, cu potențial toxic și, poate cel mai important avantaj este că facem un act de solidaritate cu acești tineri, oferind un exemplu celor din jurul nostru.

Ionel Volintiru, director general al Medicarom, unul din Suporterii Patrulei: ”Este important ca noi, companiile private, să susținem practica voluntariatului în rândul profesorilor și elevilor, un exercițiu care formează conștiința civică”. Citește toată declarația aici.

Firmele sau instituțile pot obține statutul de Suporter Oficial al Patrulei dacă aleg să caseze deșeurile electrice din gestiune în beneficiul copiilor și să dea mai departe mesajul lor. Patrula de Reciclare reprezintă un proiect de responsabilitate socială fără costuri pentru orice companie și instituție.


Acordați-ne două minute și vă vom arăta câte lucruri minunate putem face împreună. Vedeți cel mai nou film al Patrulei !
***
Partenerii ediției 2014-2015 sunt : Agenția Națională de presă AGERPRESRadio România Actualități, Radio România RegionalAntena Satelor și Radio 3Net ”Florian Pittiș” și portalul de știri www.ziare.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.