Aproape 300 dintre angajații GSK România, voluntari pentru 1400 de persoane din medii defavorizate

0

 

  • Angajaţii GSK din România şi din toată lumea îşi dedică o zi lucrătoare pe an acţiunilor de voluntariat, în cadrul „GSK Orange Day”, eveniment aflat la a patra ediţie;
  • În 2012, numărul beneficiarilor „GSK Orange Day” desfășurat în România a crescut cu 250% față de anul trecut;
  • Mai mult de jumătate dintre angajații GSK România s-au implicat anul acesta în 31 de acțiuni de voluntariat desfășurate în 18 localități din 15 județe.

Aproape 300 de angajaţi ai GlaxoSmithKline (GSK) România şi ai GlaxoSmithKline Consumer Healthcare România au participat, în perioada 21 iunie – 6 iulie, la a patra ediție a evenimentului anual de voluntariat al companiei, „GSK Orange Day”. Anul acesta, voluntarii GSK, alături de partenerii campaniei au participat la 31 de acțiuni menite să îmbunătățească viața de zi cu zi a 1400 de copii și adulți din 18 localități din întreaga țară.

Noua abordare a ”GSK Orange Day” de anul acesta a permis angajaţilor să se implice direct în comunitățile din care fac parte. De asemenea, aceștia au avut ocazia să aleagă cauze în care cred și să desfășoare activități care să facă diferența în viața oamenilor.

În București, 100 de voluntari GSK s-au împărțit în mai multe echipe pentru a veni în ajutorul cât mai multor persoane aflate în nevoie. A fost o zi plină pentru angajații GSK, dar în același timp o zi care a adus satisfacții cu fiecare minut și fiecare zâmbet câștigat.

La Centrul de zi Sfânta Ana, 22 de copii se bucură acum de un spațiu de joacă colorat

Timp de o zi, o echipă de voluntari GSK a participat la reabilitarea curții interioare a Centrului de zi ”Sfânta Ana”, unde 22 de copii cu dizabilități fizice și mintale beneficiază de ajutor specializat și sprijin educațional. Angajații companiei au reușit, printr-o serie de activități recreative să îi înveselească pe copii, oferindu-le posibilitatea să se joace într-un spațiu mai colorat și mai sigur.

O zi plină de cântece și desene pentru copiii din Ferentari

Cei 15 copii din Centrul de zi ”Providența”, cartierul Ferentari, cu vârste curpinse între 5 și 7 ani au desenat, au învățat cântece și s-au jucat alături de voluntarii GSK. A fost o zi pe care micuții au recunoscut că și-o doresc a fi repetată în viitorul apropiat.

Cu bidineaua și coiful la Matei Balș

Pentru o altă echipă de voluntari, obiectivul zilei a fost renovarea secției de Imunodeprimați din cadrul Institutului Matei Balș, unde sunt internați copii infectaţi cu HIV. La finalul zilei, secția a căpătat o nouă înfățișare, copiii bucurându-se acum de un mediu mai vesel.

Copiii de la Mia’s Chidren Ilfov mănâncă acum într-un spațiu mai curat

Voluntarii GSK au mers și la casa de copii Mia’s Children Ilfov, unde au renovat sala de mese a celor 35 de copii care locuiesc aici. Mia’s Children este o casă de copii de tip familial în care copiii crescuți aici au ales sa rămână în casă pentru a avea grijă de cei mai mici și a ajuta personalul care cu atâta dedicație i-a ajutat să se dezvolte în persoane adulte și responsabile.

O zi cu muzee pentru 60 de copii din două centre de plasament

Din dorința de a le oferi copiilor din mediile defavorizate un program inedit și activități pe care aceștia nu le desfășoară în mod uzual, voluntarii GSK au strâns 60 de micuți de la două centre de copii, The Door și Mia’s Children, alături de care au mersla Mogoșoaia, unde au vizitat muzeul de acolo. Au pictat, au dansat și au luat masa în aer liber. Au încheiat ziua vizionând o piesă de teatru, care a însemnat o experiență unică pentru mulți dintre copiii prezenți.

 

Desene animate pentru copiii Centrului de zi ”Sfântul Dimitrie”

25 de copii beneficiari ai Centrului de zi ”Sfântul Dimitrie” au avut parte de o zi specială. Alături de voluntarii GSK, au vizionat filme de animație și s-au bucurat de o plimbare prin Grădina Botanică. După distracție însă, micuții au învățat ce înseamnă o igienă orală corectă.

Discuții despre educație în sănătate cu beneficiarii Fundației Estuar

Alţi colegi au petrecut o zi șila Fundația Estuar din sectorul 6, instituție care oferă terapie ocupațională persoanelor cu probleme psihice. Beneficiarii Fundației au apreciat deschiderea voluntarilor pentru discuții despre viața lor și problemele zilnice. Voluntarii au fost primiți cu drag și orele au trecut parcă mult prea repede.

”Prin intermediul GSK Orange Day, evenimentul nostru anual dedicat voluntariatului, reușim de la o ediție la alta să ajungem la tot mai mulți oameni care au nevoie de sprijin. Suntem foarte bucuroși că anul acesta am reușit să creștem numărul de persoane care au primit ajutorul nostru cu 250% față de anul trecut. De asemenea, numărul colegilor care s-au implicat în acțiunile de voluntariat crește în fiecare an, ceea ce dovedește încă o dată că implicarea socială face parte din ADN-ul companiei”, spune Andreia Cucu, PR & Comunication Manager GSK România.

Peste jumatate dintre angajații GSK România au participat anul acesta la ”GSK Orange Day”, susținând astfel eforturile companiei de a contribui la soluționarea celor mai grave cauze ale comunităților locale.

Cu ocazia ”GSK Orange Day” 2012, angajații GSK au participat la acțiuni de voluntariat în 18 localități din județele Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Dolj, Constanţa, Iaşi, Argeș, Prahova, Timiș, Vâlcea, Mureş, Ilfov, Brăila, Alba și din București.

 

Despre GSK Orange Day

Evenimentul de voluntariat ”GSK Orange Day” a fost introdus la nivel global și în România în 2009 pentru a oferi angajaților companiei oportunitatea de a dedica o zi de lucru plătită de companie unor acțiuni de voluntariat în sprijinul comunităților defavorizate. În cadrul ediției anterioare, angajații GSK România au desfășurat de Orange Day acțiuni în 23 de centre educaţionale şi grădiniţe din întreaga ţară, ajutând copiii din familii defavorizate care nu au avut șansa să frecventeze grădinița să se pregătească pentru a merge la școală.

GlaxoSmithKline –  una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.