Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aplicații pentru un oraș Smart – ADFABER anunță câștigătorii celui de-al 3-lea concurs „Competiția Java pentru Universități”, concursul național pentru tinerii programatori

0

ADFABER, ONG-ul care face cunostinta tinerilor cu tehnologia și Oracle Academy au organizat astăzi prezentarea finală pentru proiectele inscrise la „Competiția Java pentru Universități”, eveniment care a încurajat studenți de la toate universitatile de profil din tara să dezvolte propriile aplicații Java  utilizând Oracle Database.

„Competiția Java pentru Universități” a fost lansata ca o oportunitate pentru fiecare student român care dorește să creeze solutii ce pot schimba societatea in mai bine, prin intermediul tehnologiei. Elevii de la toate universitățile din România au folosit cel mai utilizat de programare în lume – JAVA pentru a face lumea un loc mai bun. Tema a fost Smart City iar studentii au putut dezvolta aplicatii ce care transforma orasul intr-unul inteligent, utilizand Java si tehnologii Oracle Database.

„Competiția Java pentru universități” a avut 35 de echipe înscrise până pe 10 mai și peste 20 de proiecte valide.
Cele mai bune 4 echipe au avut ocazia de a-și prezenta proiectele în fața juriului și au fost premiate de ADFABER și Oracle Academy în cadrul unei ceremonii de premiere care a avut loc la sediul Oracle.

Castigatorii competitiei sunt Tufa Adriana si Boicu Ionut, care au prezentat proiectul RecyclingQuest, o aplicatie care stimuleaza reciclarea.:

O astfel de platformă nu există și credem cu fermitate că ar îmbunătăți rata de reciclare, cel puțin în rândul populației tinere”, a spus Tufa Adriana.

Recycle Quest este o platforma ce a fost construita cu obiectivul de a inspira și încuraja mai mulți oameni sa recicleze, o problema care merita mult mai multa atentie din partea noastra si a autoritatilor. Nu numai că facilitează întregul proces de reciclare, dar are și rolul de a determina utilizatorii săi să recicleze mai des, prin beneficii menite sa stimuleze reciclarea ”, au declarat castigatorii.

Locul 2 a fost ocupat de proiectul SPark – Community-Driven Smart Parking, prezentat de Mercea Otniel-Bogdan si Baban Gabriel.

“Proiectul isi propune rezolvarea unei probleme cu care se confrunta majoritatea oraselor moderne si anume cea a gestionarii locurilor de parcare intr-un mod eficient. Practic membrii comunitatii pun nemijlocit la dispozitia concetatenilor locurile de parcare pe care le detin, pentru perioadele in care sunt nefolosite, pentru a optimiza utilizarea acestei resurse critice”, au declarat membrii echipei.

Solutia consta intr-o aplicatie de mobil, sustinuta de un back-end complex Java EE, prin intermediul careia cetatenii unui oras pot vizualiza si rezerva in timp real locurile de parcare devenite libere, in oricare moment al zilei, intr-un mod interactiv si dinamic.

Locul 3 a fost ocupat de un proiect curajos care isi propune sa transforme digital spitalele din romania si sa imbunatateasca experienta medicilor si pacientilor. Proiectul realizat de Nedelcu Stefan-Daniel, este un sistem de gestiune a datelor medicale ale pacienților,

“Medicii, in formularea unui diagnostic, se bazează exclusiv pe anamneza, pe documentele din arhiva spitalului sau cele aduse de pacient. Având un sistem centralizat la dispozitie aceste informații pot fi accesate de pe un server central, știind cu certitudine istoricul medical al pacientului.

Acum lipsa digitalizarii sistemului îngreunează actul medical iar accesul la informații se face cu mare dificultate”, declara Stefan.

Oracle Academy, dorește să-și continue colaborarea cu Adfaber pentru dezvoltarea abilităților în informatică și tehnologie în România. „Competiția Java pentru Universități” provoacă studenții să folosească tehnologia în moduri care pot să îmbunătățească comunitățile locale și să aibă un impact pozitiv în societate, a declarat Jane Richardson, Senior Director, Oracle Academy, EMEA.

Competitia contribuie la orientarea profesionala a studentilor fiind corelata indeaproape cu cerintele actuale de pe piata fortei de munca.

Mai multe detalii despre competitie puteti puteti afla de pe: http://javacompetition.adfaber.org/

Oracle Academy – academy.oracle.com

Filiera educationala a Oracle, numita Oracle Academy doreste sa ajute la dezvoltarea educatiei in tehnologie si să o faca accesibila elevilor din intreaga lume oferindu-le acces la informatii, inovatie, imbunatatirea abilitatilor si la diversitatea domeniilor tehnologice. De asemenea, ofera un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistata si cursuri de formare, ajutor si resurse de certificare a institutiilor de invatamant din 110 tari.

ADFABER-  adfaber.org

ADFABER.org este o organizatie nonprofit ce promoveaza educatia in tehnologie oferind acces gratuit la cursuri de programare la mai mult de 4000 de elevi din peste 300 de scoli din Romania.

Prin proiecte precum Hour of Code sau Technovation Challenge, Adfaber atrage tinerii catre tehnologie si le ofera sansa sa se pregateasca pentru viitor.

Link galerie foto:

https://photos.app.goo.gl/dsYfoAPssV6nfrmH3

LINK-uri utile:

http://javacompetition.adfaber.org/

https://academy.oracle.com/

http://adfaber.org/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.