Aplicație Erasmus+ ce face zborul cu parapanta mai sigur

0

Glider NOTAM este o nouă aplicație disponibilă complet gratuit pentru sistemele Android și iOS, dezvoltată în cadrul proiectului Erasmus+ ”NOTice to AirMen”. Aplicația se adresează piloților de parapantă, deltaplane și planoare și prezintă vizual zonele aeriene restricționate sau interzise, astfel avertizând pilotul cu privire la riscul de a intra într-o astfel de zonă.

Până în momentul de față, piloții trebuiau să interpreteze personal toate NOTAM-urile (avertismente scurte și concise în format text cu privire la restricțiile temporare sau permanente asupra unui spațiu aerian delimitat).

”Reprezentarea grafică pe hartă a acestor avertismente pur și simplu nu exista înainte de acest proiect ca simplă aplicație mobilă. În decursul celor doi ani de proiect ne-am confruntat cu multe obstacole dar am reușit să ne atingem obiectivul de a crea o aplicație mobilă care să facă zborul mai sigur” a declarat Dan Vilcan, manager al proiectului ”NOTice to AirMen”.

Aplicația prezintă vizual în timp real toate NOTAM-urile raportate în cele 27 state membre ale Uniunii Europene.

Mai multe informații despre această aplicație sau despre proiectul Erasmus+ ”NOTice to AirMen” sunt disponibile pe site-ul: https://www.yes-eu.ro/activities/notice-to-airmen

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.